Dolandırıcıların yeni yöntemi 'pes' dedirtti! 'Yemek siparişi' tehlikesi

Dolandırıcıların yeni yöntemi 'pes' dedirtti! 'Yemek siparişi' tehlikesi

Gelişen teknoloji ve getirdiği kolaylıklarla beraber internet üzerinden yemek siparişleri de artmaya devam ediyor. Uzmanlar verilmeyen bir sipariş üzerine gelen linklere tıklanmaması ve istenen kodların paylaşılmaması konusunda uyardı.

İnternet siteleri ve uygulamalar üzerinden yapılan dolandırıcılık sayısı her geçen gün artıyor. Yemek uygulamaları üzerinden vatandaşları kandırmak isteyen dolandırıcılar, yemek siparişi vermemesine rağmen verilmiş gibi vatandaşlara gönderdikleri mesajların içerisindeki 'Size bir kod gönderdik. Bu kodu bize söyleyin yemek siparişinizi iptal edelim' diyerek ‘yanlışlık' havasında iletişime geçtikleri kişileri ağlarına düşürüyor. Dolandırıcılar, bu kodla vatandaşların telefonundaki uygulamalara erişim sağlayarak dolandırıyor.

77777.jpg

'KİMSE SİZİN ADINIZA BİR YEMEK SİPARİŞİ VERMEZ'

Dolandırıcıların yeni yöntemini anlatan Adli Bilişim Uzmanı Avukat Emre Akman, yemek sipariş uygulamaları üzerinden vatandaşların aranarak adreslerine yemek sipariş edildiğini, siparişin akabinde kendilerine bir kod gönderildiği söyledi. Akman, eğer yemek siparişini iletişime geçilen vatandaş vermediyse bu kodu kendilerine iletmelerini veya dolandırıcıların açtığı internet sitesine tıklamalarının istendiğini belirtti.

Vatandaşların böylece dolandırıcıların tuzağına düştüğünü anlatan Akman, bunlara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

'İNTERNET SİTELERİNİN YÖNLENDİRDİĞİ HERHANGİ BİR ADRESE TIKLAMAYALIM'

Aranılan numaraların, dolandırıcıların numaraları olduğunu belirten Emre Akman, bu nedenle vatandaşların bilgilerinin ifşa olduğunu belirtti. Dolandırıcıların bu yöntemle kredi kartından para çektiğini ifade eden Akman, vatandaşlardan dikkatli olmasını isteyerek "Hiçbir şekilde bu internet sitelerine bir bilgi yazmayalım. İnternet sitelerinin yönlendirdikleri herhangi bir adrese de tıklamayalım" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN