Dolandırıcıların yeni yöntemi 'pes' dedirtti: 'Vergi borcunuz var' yalanıyla tuzağa çekiyorlar

Dolandırıcıların yeni yöntemi 'pes' dedirtti: 'Vergi borcunuz var' yalanıyla tuzağa çekiyorlar

Dolandırıcıların, "Vergi borcunuz var" yalanıyla vatandaşları, sahte vergi dairesi sitesine yönlendirerek tuzağa çektiği ortaya çıktı. GİB, bu tarz e-postalara itibar edilmemesi ve vergi borçlarının Başkanlığın resmi internet sitesi üzerinden ödenmesi gerektiği konusunda uyardı.

Dolandırıcılar vatandaşları mağdur etmeye yönelik yöntemlerine bir yenisini daha ekledi. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), bazı medya organlarında yer alan haberler ile yapılan başvuru ve şikayetlerden yeni bir dolandırıcılık yöntemini ortaya çıkarak vatandaşlara uyarıda bulundu.

'VERGİ BORCUNUZ VAR' YALANIYLA DOLANDIRICILIK

Dolandırıcıların, vatandaşlara ve mükelleflere Başkanlık adına sahte e-posta göndererek, vergi borçlarının olduğunu ve ödemeleri için Başkanlığın Dijital Vergi Dairesinin internet sayfasını kopyalayarak oluşturdukları sahte bir siteye yönlendirerek tuzağa çekmeye çalıştıkları tespit edildi.

KREDİ KARTI BİLGİLERİNİ ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Bu şekilde gönderilen e-postalar ile mükelleflerin sahte internet sitesine yönlendirildikleri ve kredi kartı ile şahsi bilgilerinin ele geçirilmeye çalışıldığı aktarıldı.

'BU TÜR MESAJLARA İTİBAR ETMEYİN'

Başkanlık, söz konusu veya benzeri yöntemler kullanarak maddi menfaat temin etmeye veya kredi kartı bilgilerini ele geçirmeye yönelik sahtecilik ve dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları dikkatli olmaları ve bu tür mesajlara itibar etmemeleri konusunda uyardı.

GİB'den açıklamada, mükelleflerin bu tür sahte e-posta ve internet siteleri nedeniyle mağduriyet yaşamamaları için işlemlerin ve ödemelerin Başkanlığın resmi internet sitesi, Dijital Vergi Dairesi, GİB Mobil uygulaması veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla yapılmasının önemine işaret edildi.

Açıklamada, böyle bir e-posta alan mükelleflerin, Vergi İletişim Merkezini (VİMER-189) arayarak bilgi alabilecekleri bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN