Doğum yapana asgari ücret! Hükümet nüfus düşüşüne harekete geçti: 3 çocuğa 17 Bin TL destek geliyor

Doğum yapana asgari ücret! Hükümet nüfus düşüşüne harekete geçti: 3 çocuğa 17 Bin TL destek geliyor

Çocuk nüfusunda düşüş görülünce hükümet cephesinden yeni hamleler gelmeye başladı. Doğum oranlarını arttırmaya yönelik yeni hedefler belirlenirken doğum yapanlara asgari ücret kadar ödeme yapılacağı belirtildi. 3 çocuk yapan 17.000 TL'yi cebine koyuyor. İşte tüm detaylar…

Doğum oranlarına arttırmaya yönelik hedeflerini belirleyen AK Parti cephesi, MYK’da nüfus artışındaki yavaşlamaya karşılık yapılabilecekleri ele aldı. Doğum parasında güncelleme yapılırken 3 çocuk sahibi ailelere 17.000 TL bakım desteği verilmesine karar verildi. Tüp bebek tedavisinde yaş sınırının 45'e yükseltilmesi ile birlikte çocukları okula başlayana kadar anneye kısmi çalışma hakkı tedbirleri sağlanacağı belirtildi.

VERİLER DÜŞTÜ HÜKÜMET HAREKETLENDİ

1965 yılında Türkiye'de 7 olan doğurganlık hızının 2023 yılında 1. 51'e düşmesi Türkiye'yi ilk defa OECD ülkeleri ortalamasının altına düşürdü. Bu durumu göz ardı etmeyen AKP hükümeti doğum oranını arttırmaya öncelik tanıyarak yeni hedeflerini belirledi.

600 TL'ye kadar para yardımı hemen veriliyor! 1-2-3 çocuklu aileler internet üzerinden başvuruyor! Ödemeler PTT'den... - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Cumhurbaşkanının Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan ve yaklaşık 3 saat süren MYK toplantısında AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, Türkiye'nin nüfus dinamikleri ve doğurganlık haritası üzerindeki sunumunu gerçekleştirdi. Türkiye Gazetesi’nin haberinde yer alan veriler doğrultusunda Kadın Kolları Başkanlığının doğum hızını arttırılmaya yönelik aldığı önlemler sıralandı.

Bu kapsamda tüp bebek tedavisinde devlet desteği için öngörülen yaş sınırı 40'tan 45'e yükseltilmesi gündeme gelirken “Anne Dostu Hastane” gibi uygulamaların yaygınlaştırılması ile birlikte Devlet hastanelerinde doğum yapmanın cazip hale getirilmesi amaçlanıyor.

Çocuklu ailelere 1.300 TL! e-Devlet'ten başvuranlara çocuk yardımı! Doğum yardımı nasıl alınır, kaç TL? e-Devlet doğum yardımı başvurusu nasıl yapılır? - Sosyal Yardımlar Haberleri

Doğumun ekonomik ve psikolojik yükünün düşürülmesi amaçlanırken doğum izinlerinden sonra annelere çocuklarının ilkokula başlamasına kadar geçen sürede kısmi çalışma hakkı tanınması da gündemde yer alıyor.

3 ve üstü çocuk sahibi olan ailelerin kademeli olarak asgari ücret tutarında bakım desteği sağlanması tartışılırken yeni doğan çocuklar için 2 yıl süreyle bez ve mama yardımı yapılması gerektiği de belirtildi.

Gündem maddeleri arasında 2 ve üstü çocuğa sahip olan ailelerin araç ve konut alımı başta olmak üzere kademeli olarak vergi indirimleri ve avantajlardan yararlanabileceği de yer aldı. Aile ve Gençlik Fonu uygulamasının kapsamında genişletme yapılabileceği aktarılırken çocuk teşvikleri içinde kullanılabileceğinin altı çizildi. Doğum parası olarak verilen 1 çocuğa 300 TL ikinci çocuğa 400 TL, 3 ve üzeri çocuğa 600 TL olan rakamların güncellenmesi gerektiğine de değinildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN