Doğal afet geliyor kendinizi koruyun! Salı, çarşamba ve perşembe gününe dikkat: Orhan Şen uyardı

Doğal afet geliyor kendinizi koruyun! Salı, çarşamba ve perşembe gününe dikkat: Orhan Şen uyardı

Doğal afet geliyor, kendinizi koruyun! Salı, çarşamba ve perşembe günlerine mutlaka dikkat edin! Prof. Dr. Orhan Şen uyardı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için hava durumu tahminlerini paylaştı ve 18 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. İşte beklenen kuvvetli yağışlar ve hava sıcaklıklarına dair son bilgiler...

SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENEN BÖLGELER

Yaz sıcaklarına kısa bir ara: Tüm yurtta sağanak yağış etkili olacak

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün öğlenden sonra Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Yozgat, Afyon, Konya, Bolu, Erzurum, Kars, Ağrı, Rize ve Artvin sağanak yağış yerel su baskını dolu yıldırım oluşturur. Yarın Pazar öğlenden sonra doğuya kayarak Konya, Karaman, Kayseri, Sivas, Erzurum, Kars hattında yağış tekrarlar" ifadelerini kullandı.

HAVA SICAKLIKLARI

Prof. Dr. Şen, bir diğer paylaşımında, "Bugün cumartesi sıcaklıklar batı değişmiyor. Doğuda 3-4 derece azalıyor. İstanbul 30, Ankara kuvvetli sağanak yağışlı 25, İzmir 36, Antalya sağanak yağışlı 38, Konya kuvvetli sağanak yağışlı 27, Urfa 40 C." dedi.

Yılın en sıcak günü: Bugün sokağa çıkmayın - Medyascope

AŞIRI SICAKLAR YOLDA

Şen, son paylaşımında da "Salı gününden itibaren Batı bölgelere aşırı sıcaklar geliyor. Özellikle Salı, Çarşamba, Perşembe günleri Marmara-Ege-Batı Akdeniz ve Güneydoğuda etkili olacak. İstanbul dahil 35 ve 40 derecenin üzerinde sıcaklıklar olacak. Aşırı sıcaklar da doğal afettir. Kendinizi koruyun" uyarısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN