Dizel ve benzinli araçlar yasaklanıyor! O tarihte trafiğe çıkamayacaklar

Dizel ve benzinli araçlar yasaklanıyor! O tarihte trafiğe çıkamayacaklar

Avrupa Birliği, 2035’te Dizel ve Benzinli Araç Satışını Yasaklıyor: Türkiye Etkilenecek Mi?.

Avrupa Birliği, 2035 yılından itibaren dizel ve benzinli araçların satışını yasaklama kararı aldı. Bu gelişme, Türkiye’nin AB’ye katılım süreciyle birlikte, ülkemizdeki otomobil sahiplerini de etkileyebilir. AB Konseyi’nin onayladığı yeni yasaya göre, otomobillere ve hafif ticari araçlara katı karbon emisyon standartları getirilecek. Bu durum, Türkiye’de dizel araç sahipleri arasında endişelere yol açtı.

img-9939.jpeg

Türkiye, Avrupa Birliği’ne katılımı gerçekleşirse bu yasaklara uyum sağlamak zorunda kalacak. Bu bağlamda, çevreci politikalar kapsamında elektrikli araçların daha fazla teşvik edilmesi bekleniyor. Türkiye’deki dizel araç sahipleri, Avrupa’daki bu yasakların Türkiye’de de uygulanıp uygulanmayacağı konusunda merak içinde.

img-9940.jpeg

İngiltere, 2040 yılında dizel ve benzinli araçların satışını durdurmayı planlıyor. Bu karar, Türkiye’deki dizel araç sahiplerinin akıllarına “Acaba Türkiye’de de benzer yasaklar uygulanır mı?” sorusunu getiriyor. Almanya gibi bazı ülkeler ise, içten yanmalı motorların tamamen yasaklanmasına karşı çıkarak alternatif çözümler öneriyor.

img-9941.jpeg

Çevreciler, fosil yakıtların çevreye zarar verdiği gerekçesiyle bu yakıtları eleştirirken, dünyanın önde gelen otomobil üreticisi Almanya, içten yanmalı motorların 2035 yılından sonra da kullanılabileceğini savunuyor. Bu durum, Türkiye’deki otomobil pazarında belirsizlik yaratırken, dizel araç sahipleri ve otomobil alıcıları için önemli bir dönüm noktası olabilir.

Gelişmelerin nasıl şekilleneceği ve Türkiye’nin AB ile olan ilişkileri çerçevesinde bu yasakların nasıl uygulanacağı merakla bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN