Diyarbakır'da PKK/KCK'ya operasyon: Eski belediye başkanına da gözaltı

Diyarbakır'da PKK/KCK'ya operasyon: Eski belediye başkanına da gözaltı

Diyarbakır'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda eski HDP'li Ergani Belediye Başkanı Ahmet Kaya dahil 6 şüpheli gözaltına alındı.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında, terör örgütü PKK/KCK'nın Ergani KCK yapılanması içerisinde yer aldıkları iddiasıyla 7 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.

6 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Soruşturma kapsamında düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında eski HDP'li Ergani Belediye Başkanı Kaya'nın da bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı. Bu operasyonun, terörle mücadelede kararlı bir tutum sergileme ve terör örgütlerinin yapılanmalarını deşifre etme amacı taşıdığı belirtiliyor.

Şüpheliler hakkında yöneltilen suçlamalar arasında, terör örgütü PKK/KCK'nın talimatları doğrultusunda düzenlenen etkinliklere katılmak, terörist cenazeleri ve taziyelerinde yer almak, öldürülen terörist yakınlarını işe almak ve terör örgütü ile bağlantılı derneklere finansal destek sağlamak gibi iddialar yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN