Diyanet'ten hacı adaylarına sosyal medya uyarısı

Diyanet'ten hacı adaylarına sosyal medya uyarısı

Diyanet İşleri Başkanlığı, hac görevini yerine getirmek üzere Mekke'de bulunan hacı adaylarını, Kabe ve Ravza'da sosyal medya kullanımı konusunda uyardı. Kurum, Kabe tavafları sırasında canlı yayın yapan ve fotoğraf çekten hacı adaylarının bu davranışlarının haccın ruhuna zarar verdiğini belirtti.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Mekke'deki hacı adayları, günlerini umre yaparak, Kur'an-ı Kerim okuyarak, tavaf yaparak ve kutsal yerleri ziyaret ederek geçiriyor. Ancak bazı hacı adaylarının, tavaf esnasında yakınlarıyla görüntülü arama yapmaları veya sosyal medya üzerinden canlı yayın açmaları dikkat çekiyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Medine İrşad Fetva Koordinatörü Mustafa Bilgiç, haccın baştan sona önemli bir ibadet olduğunu vurguladı.

"KABE'Yİ TAVAF EDERKEN NAMAZDAYMIŞ GİBİ İBADET HALİNDEYİZ"

Bilgiç, "Hacda Allah'ın Kur'an'da ve Hazreti Muhammed'in hadislerinde buyurduklarının hareketlerle ifade edildiğini" belirtti ve "Hac ibadetlerinde bazı kardeşlerimiz özellikle Ravza'da ve Kabe'yi tavaf ederken cep telefonlarını kullanarak ölçüyü kaçırabiliyor. Çünkü Kabe'yi tavaf ederken tıpkı namazdaymış gibi ibadet halindeyiz. İbadet halindeyken memleketimizdeki sevdiklerimizi kendi ibadetimize şahit kılmak yerine oradaki hareketlerimizi imanımıza şahit kılalım" dedi.

Bilgiç, hacı adaylarının tavaf sırasında görüntülü konuşmaması ve sosyal medyadan canlı yayın yapmaması gerektiğini vurgulayarak, "Bu doğru değil," ifadelerini kullandı.

"HACCIN RUHUNU ZEDELEYECEK İŞLERDEN KAÇINMAK GEREKİYOR"

Tavaf sırasında ve ziyaretlerde dua okunmasının daha doğru olduğunu belirten Bilgiç, şunları kaydetti:

"Haccın ruhunu zedeleyecek işlerden kaçınmak gerekiyor. Ravza'yı ve Kabe'yi fotoğraf çekme, canlı yayın yapma platformuna dönüştürürseniz, bu durum haccın ruhuna zarar verir. Hac ibadetinin sadece hareketlerden ibaret olduğunu zannedip arkasındaki anlamı anlamadığınızda gidip-gelenlerden olursunuz, asıl olan olup-gelmektir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN