Diyanet'in 15 Temmuz programı belli oldu: Yarın gece tüm camilerde sela okunacak

Diyanet'in 15 Temmuz programı belli oldu: Yarın gece tüm camilerde sela okunacak

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yarın gece saat 00.13'te 81 ildeki 90 bin camide sela okunacak. Cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık kalacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Şaban Kondi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenecek programlarla ilgili açıklama yaptı. Kondi, "Ezanları Susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Selalara" şiarıyla 81 il ve 922 ilçeye genelde gönderdiklerini bildirdi.

9660991.jpg
Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Şaban Kondi

Genelgede, 90 bin camide, gençlik merkezlerinde, aile ve dini rehberlik bürolarında, gençlik ofislerinde ve yaz Kur'an kurslarında bulunan 2,5 milyondan fazla öğrenci ve veliye yönelik programların yapılacağı belirtildi. Kondi, bu programların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain yapılanmasını hatırlatmayı ve 15 Temmuz'a yönelik farkındalık oluşturmayı amaçladığını vurguladı.

9660993.jpg

ŞEHİTLER İÇİN 118 BİN HATMİ ŞERİF

Vatandaşların da katılımıyla Kur'an kurslarında ve camilerde şehitler için okunan 118 bin hatmi şerifin duasının yapılacağını kaydeden Kondi, din görevlilerinin bugüne kadar camilerden okudukları selalar, ezanlar, kürsülerde yaptıkları vaaz ve dualarla ülkenin birlik ve beraberliğine dikkati çektiğini belirtti.

9660989.jpg

YARIN 81 İLDE SELA OKUNACAK

81 il ve 922 ilçedeki tüm camilerde 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece saat 00.13'te selaların okunacağını belirten Kondi, şehitler için hatmi şeriflerin duasının yapılacağını ve Mevlid-i Şerif okunacağını söyledi. Ayrıca, şehir merkezlerindeki büyük camilerde ve şehitliklerde Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde "Şehitleri Anma Programı" gerçekleştirileceğini ifade etti.

9660994.jpg

'BU HAİN KALKIŞMALARA FIRSAT VERMESİN'

Kondi, ülkeye ve millete karşı oynanan oyunlar karşısında farkındalık oluşturabilmek için bütün görevlilerin seferber olduğunu belirtti. "Rabb'im bir daha bu millete karşı bu hain kalkışmalara girecek olanlara fırsat vermesin" diyen Kondi, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit ve gazi olan diyanet personelinin anısının yaşatıldığı Diyanet İşleri Başkanlığı binasındaki köşeyi de tanıttı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN