DİSK-AR işsizlik raporunu paylaştı: Geniş tanımlı işsizlik oranı yüzde 27,3

DİSK-AR işsizlik raporunu paylaştı: Geniş tanımlı işsizlik oranı yüzde 27,3

DİSK-AR'ın paylaştığı verilere göre Türkiye'de geniş tanımlı işsiz sayısı 2. çeyrekte 10 milyon 890 bine ulaştı. Raporda, TÜİK'in açıkladığı resmi istihdam oranı yüzde 49,6 iken, DİSK-AR tarafından yapılan hesaplanan Kayıtlı Tam Zamanlı İstihdam oranının yalnızca yüzde 34,6 olarak gerçekleştiği belirtildi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR), yayımladığı yeni raporda Türkiye'nin istihdam ve işsizlik tablosunu gözler önüne serdi.

TÜİK’in resmi istihdam oranı 2024 2. çeyrekte yüzde 49,6 olarak açıklanırken, DİSK-AR tarafından TÜİK verilerinden hareketle hesaplanan Kayıtlı Tam Zamanlı İstihdam (KATİ) oranı yüzde 34,6 olarak gerçekleşti

f4h4h44h4.jpg

KADINLARDAKİ İŞSİZLİK ORANI ERKERLERE GÖRE YÜKSEK

Raporda, dikkat çeken bir diğer nokta ise cinsiyet bazında işsizlik oranlarındaki farklılık oldu. Buna göre, geniş tanımlı işsizlik (âtıl işgücü) oranı ise erkeklerde yüzde 22,8 ve kadınlarda yüzde 35 olarak gerçekleşti.

GENÇLERDE İŞSİZLİK ORANLARI GENEL İŞSİZLİKTEN DAHA YÜKSEK

Genç işsizlik oranları da raporda dikkat çeken bir diğer başlık oldu. Bu dönemde 15-24 yaş arası genç nüfusta geniş tanımlı işsizlik oranı ise 2024 yılı 2. çeyreğinde yüzde 36,2 olarak gerçekleşt. Geniş tanımlı genç işsizliği dar tanımlı genç işsizliğinden 20,1 puan fazla olarak gerçekleşti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN