Dışişleri Bakanlığı: Türkiye, barış ve istikrar için katkılarını sürdürecek

Dışişleri Bakanlığı: Türkiye, barış ve istikrar için katkılarını sürdürecek

Dışişleri Bakanlığı, MİT tarafından gerçekleştirilen tarihi takas operasyonu hakkında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin uluslararası düzeyde barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik katkılarını sürdüreceğini belirtti. Açıklamada, Ankara'da gerçekleştirilen ve 26 kişinin yedi ülke arasında değişimini içeren bu kapsamlı operasyonun, uluslararası iş birliğinin bir göstergesi olduğu vurgulandı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Ankara'da gerçekleştirilen ve yedi ülkenin cezaevlerindeki 26 kişinin karşılıklı değişimini kapsayan geniş kapsamlı takas operasyonunda, toplam 7 uçak kullanıldı. Operasyon sonucunda, 2'si çocuk olmak üzere 10 rehine Rusya'ya, 13 rehine Almanya'ya ve 3 rehine ise ABD'ye nakledildi.

26 KİŞİNİN TAKAS OPERASYONU TAMAMLANDI

Takas operasyonu kapsamında; ABD'den 2, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç ve Rusya'dan birer uçak olmak üzere toplam 7 uçak ile Türkiye'ye nakledilen şahıslardan; 2'si çocuk 10 rehinenin Rusya'ya, 13 rehinenin Almanya'ya, 3 rehinenin de ABD'ye naklinin sağlandığı bildirildi.

Açıklamada, "Müzakere sürecinin en başından, takasların gerçekleştirildiği son ana kadar takas faaliyetinin bütün güvenlik önlemleri, lojistik planlamaları ve ihtiyaçları Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından yürütüldü. Türkiye, uluslararası alanda barış ve istikrarın sağlanması için her türlü katkıyı sunmaya devam edecektir" denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN