Fidan konuşurken Suriye heyetinin salonu terk etmesine Dışişleri’nden açıklama: 'Üzerinde durduğumuz bir husus değil'

Fidan konuşurken Suriye heyetinin salonu terk etmesine Dışişleri’nden açıklama: 'Üzerinde durduğumuz bir husus değil'

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Arap Ligi 162. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda konuştu. Fidan konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktığında Suriye heyeti salonu terk etti. KARAR'a konuşan Dışişleri Bakanlığı Basın Danışmanı Lütfüllah Göktaş, heyetin salonu terk etmesi konusunda, "Üzerinde durduğumuz bir husus değil" yorumunu yaptı.

SEDA İNCİRKUŞ

Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konseyi'nin 162'ncisi bugün Kahire'de toplandı. Toplantıya 13 yıl aranın ardından Türkiye de katıldı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan söz aldığı sırada Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mekdad başkanlığındaki heyetin salondan ayrıldığı görüldü. Konuyla ilgili KARAR'ın sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanlığı Basın Danışmanı Lütfüllah Göktaş, "Heyetten bir kişi kaldı, birkaçı da çıktı. Neden çıktıklarına dair bir bilgimiz yok." dedi.

Türkiye'nin toplantıya katılmasına itiraz edilmediğini vurgulayan Göktaş, "Biz Arap Ligi'yle genel durumumuza bakıyoruz. Üzerinde durduğumuz bir husus değil." şeklinde konuştu.

Türkiye daha önce, Suriye'yle ilişkilerin normalleşmesi konusunda olumlu mesajlar verirken Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türk askerinin Suriye'den çıkması koşulunu öne sürmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN