Dışişleri Bakanı Fidan Katar'da

Dışişleri Bakanı Fidan Katar'da

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar'ın başkenti Doha'ya ziyaret gerçekleştirdi. İsrail'in Gazze katliamına ilişkin açıklamalarda bulunan Fidan, bölgede mağdur olanların sadece Gazze halkı olduğunu belirterek "Başta ABD olmak üzere İsrail’e destek verenler dur demeli" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar'a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Al Sani ile ortak basın toplantısında soruları cevapladı. İkilinin gündeminde Ortadoğu'daki gerilim vardı.

"Biz bölge ülkeleri olarak üçüncü tarafların kendi çatışmalarını bu coğrafyaya taşımasını istemiyoruz" diye konuşan Fidan, "İsrail Başbakanı Binyamin Netahyahu'nun iktidarda kalabilmek için bölgemizi bir savaşa sürüklemeye çalıştığı aşikardır" ifadelerini kullandı. Bölgede mağdur olanların sadece Gazze halkı olduğunu söyleyen Fidan, “ABD başta olmak üzere İsrail’e destek verenler dur demelidir” ifadelerini kullandı.

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Al Sani ise, "Gazze'de İnsani drama son vermek için Türkiye'nin rolü ve etkinliği özellikle bölgede çok çok önemli" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN