Devlet TOGG'u bitirmek mi istiyor? Ünlü gazeteciden çarpıcı iddia: BYD ile yapılan anlaşmada dikkat çeken detay

Devlet TOGG'u bitirmek mi istiyor? Ünlü gazeteciden çarpıcı iddia: BYD ile yapılan anlaşmada dikkat çeken detay

Türkiye'nin uzun uğraşlar sonucunda yerli ve milli otomobili TOGG'u üretmesi tüm dünyada büyük yankı ulaştırdı. Artık yollarda sıklıkla gördüğümüz TOGG, herkes tarafından ilgi görmeye devam ediyor. Aracın üretimiyle ilgili birçok iddia ortaya atılırken gelen son dakika bilgisi gündeme bomba gibi düştü. Devlet TOGG'u bitirmek mi istiyor? Ünlü gazeteciden çarpıcı iddia. BYD ile yapılan anlaşmada dikkat çeken detay. İşte detaylar haberimizde...

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticilerinden Çinli BYD, Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım yaparak yeni bir fabrika açma kararı aldı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak olan fabrika, yıllık 150 bin otomobil üretme kapasitesine sahip olacak. Geçtiğimiz hafta imzalanan anlaşma ile BYD'nin Türkiye'deki varlığını güçlendirmesi bekleniyor.

CAZİP TEŞVİKLER DİKKAT ÇEKİYOR

BYD'nin Türkiye'de fabrika açma kararının arkasında, şirkete verilen çok cazip teşviklerin olduğu ileri sürülüyor. Bu teşviklerin detayları hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmasa da, sektör uzmanları BYD'nin bu yatırımı için oldukça uygun koşullar sağlandığını belirtiyor.

yeni-proje-2024-07-14t100529-534.jpg

ERDAL SAĞLAM'DAN DİKKAT ÇEKEN YORUMLAR

Gazeteci Erdal Sağlam, köşesinde BYD'nin Türkiye'ye yaptığı bu büyük yatırımı ve bu yatırıma verilen teşvikleri değerlendirdi. Sağlam, yazısında şu ifadelere yer verdi:

TOGG’u çok iyi bilen bir uzmanla konuştuğumda TOGG’un zor durumda olduğunu, TOGG’cuların da artık bunu kabul ettiğini, buna gerekçe olarak da devletin söz verdiği teşvikleri vermeyip, ödemeleri yapmadığını söylediklerini öğrendim.

Yani TOGG’cular da, sanıyorum; bunun seçimler öncesi oy almak için ortaya atılan bir proje olduğunu, ömrünün bu anlayışla çok uzun sürmeyeceği fikrine kendilerini alıştırdıkları söylenebilir.”

yeni-proje-2024-07-14t100518-564.jpg

TOGG'A VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ

Sağlam'ın yazısında vurguladığı üzere, yerli otomobil markası TOGG'un zorlu bir süreçten geçtiği belirtiliyor. Devletin söz verdiği teşvikleri vermemesi ve ödemelerde yaşanan sıkıntılar, TOGG'un geleceği üzerinde soru işaretleri oluşturuyor. Sağlam, bu durumu seçimler öncesi oy almak için ortaya atılan bir proje olarak nitelendiriyor ve TOGG'un ömrünün bu şekilde uzun sürmeyeceği yönünde bir görüş belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN