Devlet desteğiyle başladı sosyal medyayla büyüttü! 1200 rakımda bitmeyen hasat: Almak isteyen bahçesine kadar geliyor

Devlet desteğiyle başladı sosyal medyayla büyüttü! 1200 rakımda bitmeyen hasat: Almak isteyen bahçesine kadar geliyor

Mersin’li kadın girişimci bu işe devlet desteğiyle başladı sosyal medyayla büyüttü. 1 dönümde üretime başlayan kadın girişimci şimdi beş dönümlük bir alana yayıldı. İşte, o başarı hikayesi…

Mersin'in Çamlıyayla ilçesi Fakılar Mahallesi'nde yaşayan Nuray Yaylak, tarım alanında büyük bir başarı hikayesi yazıyor. Çilek yetiştiriciliği ile örnek bir girişimcilik sergileyen Yaylak, sosyal medya üzerinden ürünlerini dalından sofralara ulaştırarak dikkat çekiyor.

mersinde-cilek-yetistiren-nuray-yaylak-1.jpg

1 DÖNÜMDE BAŞLAYAN BAŞARI YOLU

Nuray Yaylak, üç yıl önce devletten aldığı fide desteği ile çilek yetiştiriciliğine adım attı. İlk başta bir dönüm arazide başlayan bu serüven, bugün 5 dönümlük bir alana yayıldı. Yaylak, başlangıçta sadece 18 bin fideyle yola çıktı ve bu sayıyı 20 bine çıkarmayı başardı. Elde ettiği başarı, hem tarım hem de kadın girişimciliği açısından önemli bir örnek teşkil ediyor.

mersinde-cilek-yetistiren-nuran-yaylak.jpg

SOSYAL MEDYANIN GÜCÜ İLE ÜRÜNLERİNİ TANITIYOR

Nuray Yaylak, yetiştirdiği çilekleri sosyal medya aracılığıyla tanıtarak geniş bir müşteri kitlesine ulaşıyor. Sosyal medya platformları, onun ürünlerini dalından sofralara hızlı bir şekilde ulaştırmasına yardımcı oluyor. Bu sayede, çilek üretimini sadece yerel değil, daha geniş bir pazara da sunma fırsatı buluyor.

mersinde-cilek-yetistiren-nuran-yaylak-1.jpg

Yaylak, tarım sektöründeki mücadelesini şöyle özetliyor: "Bu süreçte büyük bir mücadele verdim. İmkan verilmesi halinde kadınların her alanda başarılı olabileceğini düşünüyorum." Nuray Yaylak’ın başarısı, kadın girişimcilerin tarım ve diğer sektörlerde ne kadar etkili olabileceklerinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN