DEVA Partili Yeneroğlu'ndan 'Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı nasıl kabul edildi?' sorusu

DEVA Partili Yeneroğlu'ndan 'Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı nasıl kabul edildi?' sorusu

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, 7 Ekim 2024'te Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Alparslan Doğan'ın İstanbul'un Silivri ilçesindeki TOKİ Cumhuriyet Anadolu Lisesi'ne yaptığı ziyaretle ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e soru önergesi sundu.

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, 7 Ekim 2024 tarihinde İstanbul’un Silivri ilçesindeki TOKİ Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ne Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Alparslan Doğan’ın gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e soru önergesi sundu. Yeneroğlu, ziyaretin resmi bir törene dönüştüğünü ve okul müdürü Aydın Dakes’in bu süreçte Doğan’a eşlik ettiğini vurguladı.

Ziyaretin siyasi bir etkinlik olarak düzenlendiğini ifade eden Yeneroğlu, Milli Eğitim Bakanı Tekin’e şu soruları yöneltti:

  1. Ziyaretin Organizasyonu: Alparslan Doğan’ın okula yapmış olduğu ziyaretin organizasyonunu kim gerçekleştirmiştir? Bu ziyaretin kabul edilebilir bir durum olduğuna dair hangi gerekçeler öne sürülmüştür?

  2. Resmi Törenin Sebepleri: Ziyaretin neden resmi bir tören şeklinde gerçekleştirilmiş olduğu ve ders saatinde öğrencilerin karşılama mangası olarak neden hazır bulunduğu sorularını yönelten Yeneroğlu, bu durumun amacını sorguladı.

  3. Ziyaretin Amacı: Alparslan Doğan’ın bu ziyareti ile neyi amaçladığı merak ediliyor. Yeneroğlu, ziyaretin arka planında yatan niyetlerin aydınlatılmasını talep etti.

  4. Okul Müdürünün Davranışları: Devlet memurları yasası gereğince bağımsız ve tarafsız olarak görev yapması beklenen okul müdürü Aydın Dakes’in MHP’nin gençlik teşkilatı olan Ülkü Ocakları’nın İstanbul İl Başkanı’na resmi bir ziyareti düzenleme izni vermesi, hangi amaç ve düşünceyle gerçekleşmiştir?

  5. Basın Açıklaması Yetkisi: Aydın Dakes’in basına yaptığı açıklamanın yasal olarak yetkisi olup olmadığı ve bu açıklamanın hangi amaçla yapıldığı konusunda bilgi talep edildi.

  6. Disiplin İşlemleri: Okul müdürü Aydın Dakes hakkında, siyasi faaliyette bulunma yasağına tabi olarak herhangi bir disiplin işleminin yapılıp yapılmadığı soruldu.

  7. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Bilgisi: Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ziyaretten haberdar olup olmadığı ve bu ziyaretin resmi bilgiler dahilinde mi gerçekleştirildiği araştırılmakta.

  8. Öğrenciler Üzerindeki Etkiler: Siyasi ziyaret çerçevesinde öğrenciler üzerinde hangi amaçların güdüldüğü merak ediliyor.

  9. Etkinlikler ve Yayınlar: Ziyaret kapsamında hangi etkinliklerin yapıldığı ve Ülkü Ocakları tarafından hazırlanan Kutadgu Bilig dergisi ile Uzaktan Eğitim Merkezi'nin tanıtım broşürlerinin öğrencilere neden dağıtıldığı soruları gündeme getirildi.

Yeneroğlu, bu soru önergesiyle, eğitim kurumlarının tarafsızlığı ve bağımsızlığına vurgu yaparak, siyasi organizasyonların okullardaki varlığının endişe verici olduğunu belirtti.

Resim

Resim

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN