Dervişoğlu, Akşener ile kucaklaştı: Öcalan çıkışına bir tek İYİ Parti tepki gösterdi

İYİ Parti kuruluşunun 7. yıldönümünü kutladı. Kurucu Genel Başkan Meral Akşener ile İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu salonda kucaklaştı. Etkinliğin gerçekleştiği salonda “Katil Apo Meclis’e giremez” sloganı duyulunca Dervişoğlu salonu selamlayıp “Duyun bu sesi” dedi. Bahçeli’nin ‘Öcalan’ çağrısını eleştiren Dervişoğlu, "İmralı’dan çıkarılması durumuna tek ciddi itirazın kimin yaptığı belli. İtirazın İYİ Parti’den çıktığını herkes görüyor" ifadesini kullandı.

İYİ Parti’nin 7’nci kuruluş yıl dönümü kutlamaları başladı. Etkinliğe partinin kurucu genel başkanı Meral Akşener de katıldı. Ankara Atatürk Spor Salonunda gerçekleşen etkinliğe Akşener ve Dervişoğlu eşleriyle birlikte katıldı. Dervişoğlu, salona girerken izleyicileri selamladı. Ardından ilk olarak Akşener’in yanına gitti ve Akşener’e sarıldı.

Akşener, Dervişoğlu’nu konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkarken ayakta alkışladı. Konuşmasına Türkiye’nin 81 ilinden gelen partililerini selamlayarak başlayan Dervişoğlu, “2017 yılında, bugünlerdeydi. 7 yıl önce başladık bu destanı yazmaya. Alın terimizi mürekkep. Kalplerimizi defter eyledik. Her bir satırına inançla başladık. Her bir harfini azimle yazdık. İşte yine beraberiz” dedi.

'BU KARABASAN KAÇIP YOK OLACAKTIR'

Ceren Bayar'ın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre; Dervişoğlu, salondakileri hitaben, “Haykırmak istiyorsunuz, biliyorum, haykırın!
Bu bir karabasandır, kötü bir rüyadır. Emin olun ki muhakkak kaçıp yok olacaktır” ifadelerini kullandı.

'SALTANATINIZ YIKILACAK'

Dervişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ey helal rızıkları çalan zevat, Vatan toprağını kupon arsa bilen, ölmez şehidini kelle sanan zevat, saltanatınız yıkılacak. Ama bu kale yıkılmayacak.”

DERVİŞOĞLU’NDAN DAVET: İLK GÜNÜN HEYECANIYLA BİRLİKTE OLMAYA DAVET EDİYORUM

Akşener’e ve parti kurucularına teşekkür eden Dervişoğlu, “Sizler olmasaydınız olmazdı, olamazdı. Olmazsanız yine olmaz. Hepinizi ilk günün heyecanıyla yeniden bir ve birlikte olmaya, mukaddes davamızı birlikte omuzlamaya, çileyi nasıl birlikte çektiysek, zaferi de birlikte yaşamaya davet ediyorum” dedi.

SLOGANLARDA BAHÇELİ’YE GÖNDERME

Etkinliğin gerçekleştiği salonda “Katil Apo Meclis’e giremez” sloganı duyulunca Dervişoğlu, “Duyun bu sesi” dedi.

İHANET ŞEBEKESİ DEVLET DÜŞMANLARINI KÜRSÜYE ÇAĞIRMAKTADIR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Öcalan’ çağrısına da gönderme yapan Dervişoğlu, “İnsanının can, mal, ırz ve namus güvenliğini korumak için kurulmuş olan ve Milletin teşkilatlanmış hali olan devlet, bu müstevlilerce içine sokulduğu felç hali sebebiyle, bebeklerin canını, bebek katillerine tercih etmekte, eli kanlı çeteleri, kahraman Türk subaylarına yeğlemektedir.

İhtirasla dolu ihanet şebekesi çığırından daha da çıkarak, Türk’ün Devletini kurduğu Millet Meclisinde, devlet düşmanlarını kürsüye çağırmaktadır” diye konuştu.

'İMRALI’DAN ÇIKIŞIN, ‘UMUT HAKKI’ ADI ALTINDA PAZARLANMASINDA ORTAKLAŞTILAR'

Dervişoğlu, konuşmasının devamında da Bahçeli’nin ‘Öcalan’ çağrısını eleştirdi ve şunları söyledi: “Bu ülkenin elli bin insanının katili olan ve bir an dahi olsa yapıp ettiğinden pişmanlık emaresi bile göstermeyen bir insan müsveddesinin İmralı’dan çıkarılmasının ‘umut hakkı’ adı altında pazarlanmasında nasıl ortaklaştıklarını milletimiz görüyor. Buna tek ciddi itirazın çileli milletin gönlünü yakan bu ihanete karşı tek hakiki sesin de İYİ Parti’den çıktığını görüyor.

BAHÇELİ’YE GÖNDERME: TAŞIDIĞI SIFAT NE OLURSA OLSUN

Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye gönderme yaparak şunları söyledi: “Taşıdığı sıfat olursa olsun hiç kimsenin, şehitlerimizin manevi hatıralarına zarar vermeye ve onların aziz ruhlarını incitmeye hakkı yoktur. Gazilerimizi yeniden yaralamaya, onurlarıyla oynamaya da hakları yoktur. Buna asla izin vermeyeceğiz.”

'ÖCALAN TIKILDIĞI DELİKTEN ÇIKAMAYACAK'

Dervişoğlu, “Kim hangi planı yaparsa yapsın Abdullah Öcalan denilen o canibaşı tıkıldığı delikten çıkamayacak, Türkiye Büyük Millet Meclisine getirilemeyecektir. Cesetlerimiz çiğnenmeden buna izin vermeyeceğiz. Lütfen dikkat edin ifadelerime. Şifreli sözlerle konuşmuyorum. Hiç kimseyle de milliyetçilik yarışına girmiyorum” dedi.

'BİZ SARAY MUHAFIZI DEĞİL TÜRK MİLLİYETÇİLERİYİZ'

Dervişoğlu, Bahçeli ile geçmişte siyaset yaptığı dönemi de hatırlatarak “Mazide yaşanmış güzel günlerin anısına saygıda kusur etmemek için de elimden geleni yapıyorum. Ama bayrağıma, milletime, istiklalime olan saygım, her şeyin üzerindedir” dedi.

'BEBEK KATİLİNE HÜRRİYET, DERVİŞOĞLU’NA TEHDİT SİZE YAKIŞMAZ'

Dervişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bebek katiline hürriyet, Müsavat Dervişoğlu’na tehdit size yakışmaz. Allah seni ıslah etsin, Sen bizi ne zannediyorsun. Biz saray muhafızı değil, Türk milliyetçileriyiz. Kuru tehditlere pabuç bırakmayacağım herkes tarafından iyi bilinmelidir”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN