Depreme Ebrar Siteleri'nde yakalanan Efe, LGS birincisi oldu

Depreme Ebrar Siteleri'nde yakalanan Efe, LGS birincisi oldu

Kahramanmaraş merkezli depremlere Ebrar Siteleri’nde yakalanan Efe Talha Palabıyık, LGS’de tam puan alarak birinci oldu. "Kendime ders çalışmayı ve Türkiye birincisi olmayı hedef koydum." diyen Palabıyık, yaşadığı büyük travmaya rağmen hedeflerinden sapmadı ve eğitimine odaklanarak bu büyük başarıyı elde etti.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve bin 400 kişiye mezar olan 22 bloklu Ebrar Siteleri’nde, yıkılmayan nadir bloklar arasında yer alan T Blok’ta ailesi ile depreme yakalanan Efe Talha Palabıyık, yaşadığı tüm zorluklara rağmen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında Türkiye birincisi olmayı başardı.

9565664.jpg

6 Şubat depremlerinde birçok yakın akrabasını kaybeden Palabıyık, büyük bir travma yaşadı. Ancak eğitim hayatının bu süreçten olumsuz etkilenmemesi için yoğun bir çalışma programına giren Efe Talha, LGS’de tam puan alarak ailesini ve öğretmenlerini gururlandırdı.

'KENDİME HEDEF KOYDUM'

LGS Türkiye birincisi depremzede Efe Talha Palabıyık, yaşadığı zor süreci şöyle anlattı:

9565665.jpg

"Depremde yaşadıklarımızdan sonra rehber öğretmenlerimin yardımları ile bu süreci atlattım. Kendime ders çalışmayı ve Türkiye birincisi olmayı hedef koydum. Allah’ın izni ile de birinci oldum. Sınava girerken hedefim soruların tamamına doğru cevap vermekti. Stres yaşadım ama sözel bölüme girdikten sonra bu stres gitti. Bundan sonraki hedeflerimde de İstanbul’da tercih edeceğim okullarda başarılar elde etmek var."

9565668.jpg

ANNESİ FATMA PALABIYIK: ÇOK GURURLUYUM

Efe Talha'nın annesi Fatma Palabıyık, oğlunun başarısından duyduğu gururu, "Şu an çok gururluyum, güzel duygular içerisindeyiz. Sayılı kişiler içerisinde benim oğlum da var. Oğlum çok zor şartlarda, okulunun desteği ile bu başarıyı gerçekleştirdi." sözleriyle dile getirdi.

9565667.jpg

Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Osman Gündoğan da, öğrencisi Efe Talha’nın başarısından duyduğu memnuniyeti, "Efe Talha’yı, annesini ve öğretmenlerini kutluyorum. Tam puan aldı, birinci oldu, bizler de gururlandık." ifadeleriyle belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN