Depremde 44 kişinin öldüğü sitenin müteahhidinden tahliye talebi: Mağduriyetim had safhaya geldi

Depremde 44 kişinin öldüğü sitenin müteahhidinden tahliye talebi: Mağduriyetim had safhaya geldi

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerde 44 kişinin hayatını kaybettiği Said Bey Sitesi'nin müteahhidi Hasan Çam, 17 aydır tutuklu olduğunu belirterek tahliyesini talep etti.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde yıkılan ve 44 kişinin hayatını kaybettiği Said Bey Sitesi’nin müteahhidi Hasan Çam (53), tutukluluğunun kimseye fayda sağlamadığını belirterek tahliye talebinde bulundu. Çam, “İşimin başında olmak zorundayım. 17 aydır tutukluyum ve mağduriyetim had safhaya ulaştı” dedi.

44 kişinin yaşamını yitirdiği binanın yıkılmasıyla ilgili açılan davanın dördüncü duruşmasında, üçü tutuklu altı sanık “Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Duruşmada, tutuksuz sanıklar Murat Kaş (39) ve Halil İbrahim Us (34) ile tutuklu yapı denetim şirketi sahibi Halil Yıldız (55), ölenlerin yakınları ve avukatlar hazır bulundu. Müteahhit Hasan Çam (53) ve denetim görevlisi Yavuz Kaygısız (55) cezaevlerinden SEGBİS ile duruşmaya katıldı.

"İŞİMİN BAŞINDA OLMAK ZORUNDAYIM"

İlk savunmasını yapan yapı denetim şirketi sahibi Halil Yıldız, suçlamaları reddetti ve karot örneklerinin yönetmeliklere uygun alınmadığını öne sürdü. Yıldız, “Karot örneği alan bilirkişilerin duruşmada dinlenmesini talep ediyorum. Daha az hasar görmüş yerler varken, özellikle hasar görmüş yerlerden karot alınmış. Ben kasıt arıyorum. Ayrıca bizler yapı denetim olarak her kontrolümüzü belediyenin onayına sunarız. Onay mercileri belediyelerdir, tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Sitenin müteahhidi Hasan Çam ise suçlamaları reddederek, “Benim mesleğim gıda marketçiliği, inşaatın ‘İ’sinden anlamam. Ben inşaatı, işi bilen mimar, mühendis ve yapı denetim firmalarına verdim. Maddi ve manevi büyük kayıplarım oldu. Sahibi olduğum marketlerde yüzlerce çalışanım var. Tutuklu olmamın kimseye faydası yok. Kaçma şüphem yok, işimin başında olmak zorundayım. 17 aydır tutukluyum ve mağduriyetim had safhaya ulaştı. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Diğer sanıklar da suçlamaları reddedip, önceki duruşmalarda verdikleri savunmalarını yinelediler. Mahkeme heyeti, bilirkişiden yeni rapor gelmediği için tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verip duruşmayı 27 Eylül’e erteledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN