Depremde 105 kişinin ölümüne neden olan firari sanık Cüneyt Akkaya, Türkiye'ye getirildi

Depremde 105 kişinin ölümüne neden olan firari sanık Cüneyt Akkaya, Türkiye'ye getirildi

Adana'da yaşanan ve 105 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan depremlerle ilgili yürütülen davalarda önemli bir gelişme yaşandı. Karadağ'da firari olarak aranırken yakalanan sanık Cüneyt Akkaya, Türkiye'ye getirildi ve Adana'daki 'Ekim Apartmanı' davasında tutuklandı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Adana'daki Tutar Yapı Sitesi ve Ekim Apartmanı'nın yıkılmasında sorumlu bulunan inşaat mühendisi Cüneyt Akkaya, Karadağ adli makamları tarafından yakalandıktan sonra Türkiye'ye iade edildi.

Akkaya, Tutar Yapı Sitesi davasında hakkında verilen tutuksuz yargılama kararının ardından Ekim Apartmanı davasında tutuklandı.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Tutar Yapı Sitesi davasında, Akkaya'nın serbest bırakılması yönündeki kararı iki mahkeme üyesi verirken, mahkeme başkanı bu karara şerh koydu. Mahkeme başkanı, Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda sanığın asli kusurlu olduğunun belirtildiğini ve bu nedenle tutuklanması gerektiğini belirtti.

Akkaya, Ekim Apartmanı davasında Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde savunma yaptı. Suçsuz olduğunu öne süren Akkaya, diğer mahkemede verilen tutuksuz yargılama kararını tekrar etti. Mahkeme heyeti, sanığın tutuklanmasına karar verdi ve Akkaya cezaevine gönderildi.

Tutar Yapı Sitesi'nde yakınını kaybeden müşteki avukatı Gülsüm Özdoğru, Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tahliye kararına itiraz etti. Özdoğru, süreci ANKA Haber Ajansı'ndan Mehmet Oflaz'a değerlendirdi:

"Sanık sandalyemiz de müdafi sandalyeleri de 17 ay boyunca boştu. Cüneyt Akkaya Ocak 2024’te Karadağ’da yakalandı diye buruk ta olsa bir 'sevinç' yaşadık ama 7.5 ay sürdü iade edilmesi. Bekir ve Osman Baloğlu tutuklandı haziranda nihayet, 28 gün sonra salındı, 9 gün sonra yeniden tutuklandı. Yani birden bire hem Baloğulları tutuklandı, hem Cüneyt Akkaya iade edildi. Ama bizim dosyamızda hem Çukurova Üniversitesi hem de Karadeniz Teknik Üniversitesi raporlarına göre kusurlu bulunan Cüneyt Akkaya adli tatil sebebiyle geçici görevle gelen hakim ve savcıların oyu/mütalaası ile tahliye edildi. Tüm duruşmalara katılan başkan ise tahliye kararına katılmadı. En azından Ekim Apartmanı dosyasında tutuklanmış olması bize bir teselli, nihayet karşımızda bir muhatap olacak, sormak istediklerimizi soracağız. Bizim sevdiklerimizi öldürenlerden gözlerinin içine baka baka hesap soracağız ve umarım sonunda hak ettikleri cezaları aldıklarını göreceğiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN