Deprem gelecek diye bas bas bağırmıştı! Övgün Ahmet Ercan yetkililere ateş püskürdü: Yazık bu ülkeye yazık...

Deprem gelecek diye bas bas bağırmıştı! Övgün Ahmet Ercan yetkililere ateş püskürdü: Yazık bu ülkeye yazık...

Türkiye’de meydana gelmiş ya da gelebilecek depremlere ilişkin sık sık önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yaptı. Ercan, yaptığı paylaşımlarda yetkililere resmen ateş püskürdü. İşte konuya ilişkin detaylar…

Son günlerde Mersin ve Adana bölgesinde deprem riski üzerine incelemelerde bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bölgede yürütülen yapılaşmanın tehlikesine dikkat çekti. X hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda, özellikle Mersin’in Mezitli ilçesindeki Soli Pompeipolis antik kentinde gerçekleştirdiği araştırmaların ardından uyarılarda bulundu. Ercan, mevcut yapıların depreme karşı ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.

yeni-proje-7.jpg

SORUNLARIN KAYNAĞI: YETERSİZ YAPI DENETİMİ

Prof. Dr. Ercan, yaptığı incelemeler sırasında antik kentte bulunan yıkım izlerinin, Mersin merkezli değil, başka uzak bir deprem kaynağının etkisiyle oluşmuş olabileceğini ifade etti. Bu bağlamda, Çukurova bölgesindeki 16-21 katlı binalarda acilen rezonans ölçümleri yapılması gerektiğini söyledi. Ercan, “Durum çok önemli. Bu binalar, deprem sırasında ciddi sarsıntılara maruz kalabilir” şeklinde konuştu.

yeni-proje-8.jpg

"YAZIK BU ÜLKEYE, YAZIK ÇUKUROVA'YA"

Mersin’i "Türkiye'nin Bahamaları" olarak tanımlayan Ercan, bölgede yükselen gökdelenlerin jeofizik ve jeoloji bilimleri ile çeliştiğini belirtti. Yetkililere seslenerek, “Ey yer-yapı denetim kuruluşları, Büyükşehir Belediyesi, Çevre Bakanlığı, Afet İşleri; siz bunlara nasıl izin verirsiniz?” dedi. Ercan, bu yapılaşmanın sonuçlarının çok ciddi olabileceğini ve insan yaşamı için büyük bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.

yeni-proje-9.jpg

YAPI İNŞAATI SUÇUNUN SONUÇLARI CİDDİ

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Mersin ve Adana’daki yapıların, deprem bilimi ve jeofizik gerçeklere aykırı bir şekilde, sulu ve gevşek toprak zeminler üzerine inşa edildiğine dikkat çekti. “Sıfır mütemadi temel üzerine, yalıtımsız inşa edilen bu yapılar, deprem riski altındaki insan hayatını tehdit ediyor” diye ekledi. Ercan, “Bu yapılaşma suçuna dur demek gerekiyor. Bu bir intihardır! İnanılır gibi değil” diyerek tepkisini sürdürdü.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın uyarıları, Mersin ve Adana’daki yapılaşmanın acilen gözden geçirilmesi gerektiğini bir kez daha gündeme getirirken, yetkililerin alması gereken önlemler konusunda kamuoyunun dikkatini çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN