Denizli’nin pabucu dama atılacak! Herkes akın akın gidiyor! Görenin ağzını açık bırakıyor

Denizli’nin pabucu dama atılacak! Herkes akın akın gidiyor! Görenin ağzını açık bırakıyor

Türkiye'de yalnızca Denizli'de olduğu düşünülen Pamukkale travertenleri herkesi yanıltıyor. Görkemli travertenler her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline dönüşürken bu güzellik yalnızca Denizli ile sınırlı kalmıyor. Van'ın Başkale ilçesinde bulunan travertenler böyle bir güzellik yok dedirtiyor.

Türkiye'nin eşsiz güzelliklerini keşfetmek için doğada uzun bir yolculuğa çıkan doğaseverler, her noktada farklı bir güzellikle karşı karşıya kalıyor. Yüksekova ilçesinde yalnızca 50 kilometre uzaklıkta bulunan Başkale doğa harikası güzellikleri de kendine saklıyor. Başkale'nin Dereiçi Mahallesi yakınlarında yer alan travertenler birçok kişi tarafından yoğun bir ilgi ile karşılanıyor. Koruma altına alınması talep edilen Başkale travertenleri eşsiz manzara ile birlikte muhteşem bir seyir sunuyor.

VAN'IN ÖNEMLİ TURİZM NOKTASI

Her yıl binlerce kişi soluğu Van'da alıyor. Hem doğası hem lezzetleri hem de hayran bırakan tarihi ile dikkat çeken Van şimdiye kadar birçok kişinin gözden kaçırdığı muhteşem bir doğa harikasına da ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin beyaz örtüsü olarak bilinen Pamukkale travertenlerinin yalnızca Denizli'de olduğunu düşünenler çok yanılıyor.

Başkale'ye atanan öğretmenler travertenleri gezdi

Van'ın Başkale ilçesinde bulunan travertenler güzelliği ile ve doğasıyla herkesi kendine hayran bırakıyor. Denizli'deki travertenler gibi çok geniş bir alana yayılmasa da oldukça dikkat çeken Başkale travertenleri, güvenlik nedeniyle yıllarca kaderine terk edildi. Travertenler suyun zaman içerisinde yer değiştirmesi ve azalması nedeniyle kısmen Kursa da havaların ısınması ile birlikte birçok kişi tarafından ziyaret ediliyor. Burayı görmek ve fotoğraf çekmek isteyen turistler başka niye 35 kilometre uzaklıkta bulunan bu güzelliği görmek için yol kat ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN