DEM Partili Oduncu: Erdoğan’ın mitingine katılmayan vatandaşların yardımları kesildi

DEM Partili Oduncu: Erdoğan’ın mitingine katılmayan vatandaşların yardımları kesildi

Batman'da yüzlerce kişinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingine katılmadığı gerekçesiyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan aldığı yardımlar kesildi. DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu'nun açıklamasına göre; Van'da Abdullah Zeydan’ın mazbatasının AK Parti adayına verilmesini protesto edenlerin de emniyet tarafından bildirilmesiyle yardımları durduruldu.

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Batman’da yüzlerce vatandaşı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan aldığı desteklerin kesildiğini belirterek konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Oduncu, Batman Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün talimatları doğrultusunda yardım kesintilerinin yapıldığını iddia ederek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi sundu.

YEREL SEÇİM SÜRECİNDE YAPILAN İDDİALAR

Oduncu, yerel seçim sürecinde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Batman’daki mitingine katılmayanlar ile Van Büyükşehir Belediyesi başkanlığını kazanan Abdullah Zeydan’ın yerine mazbatanın AK Parti adayına verilmesi kararını protesto edenlerin hedef alındığını ileri sürdü. Bu kişilerin emniyet tarafından vakfa bildirilerek sosyal yardımlarının kesildiğini iddia etti.

ODUNCU: YÜZLERCE YURTTAŞIN YARDIMI KESİLDİ

İddiaların kendisine ulaşmasının ardından yaptığı araştırmalar sonucu Oduncu, Batman Valiliği ve Batman İl Emniyet Müdürlüğü'nün Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na talimat vererek yüzlerce yurttaşın aldığı sosyal yardımların kesildiğini teyit ettiğini belirtti. Bu yardımların kesilmesinin, siyasi nedenlere dayandığını iddia eden Oduncu, devlet kurumlarının tarafsızlığını yitirdiğini ifade etti.

MECLİS GÜNDEMİNDE SORULAR

Zeynep Oduncu, konuyu Meclis gündemine taşıyarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a çeşitli sorular yöneltti. Soru önergesinde Oduncu, Batman Emniyet Müdürlüğü'nün sosyal yardımların kesilmesi yönünde talimat verme yetkisinin olup olmadığını sorguladı ve şu soruları sordu:

Batman emniyet müdürlüğü’nün talimat yetkisi: Batman Emniyet Müdürlüğü’nün Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na böyle bir talimat verme yetkisi var mı?

Görevi kötüye kullanma soruşturması: Söz konusu talimatı veren kişi veya kişiler hakkında görevi kötüye kullanma suçlamasıyla bir soruşturma başlatıldı mı?

Yardım kesintileri: 1 Ocak 2024 ile 20 Temmuz 2024 tarihleri arasında Batman merkez ve ilçelerinde kaç kişinin yardımı kesildi ve bu yardımların sonlandırılmasının gerekçeleri nelerdir?

Yardım kesintisi listesi: Yardımı kesilen kişilerin yer aldığı bir liste var mı? Varsa, bu liste hangi kriterlere göre hazırlandı ve kimler tarafından oluşturuldu?

Sosyal yardımlardan yararlanan kişi sayısı: Temmuz 2024 itibariyle Batman’da düzenli ve süreli yardım programlarından yararlanan kişi sayısı kaçtır?

Son beş yıldaki sosyal yardım istatistikleri: Son beş yılda Batman’da toplam kaç kişi veya hane sosyal yardımlardan faydalandı ve bu kişiler hangi sosyal yardım destek modellerinden yararlandı?

Başvurular ve reddedilen başvurular: Son beş yılda sosyal yardım desteği için yapılan başvuru sayısı kaçtır ve başvuru yaptığı halde destek alamayan kişi sayısı nedir?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN