Defineciler karış karış bu hazineyi arıyor! 6 kilo altın, 6 milyon dolar söylentisi... O ilimizde kazmadık yer bırakmadılar

Defineciler karış karış bu hazineyi arıyor! 6 kilo altın, 6 milyon dolar söylentisi... O ilimizde kazmadık yer bırakmadılar

Yalova Şehir Mezarlığı’na dadanan defineciler karış karış bu hazineyi arıyor. Önceki aylarda 2 kere mezarlıkta kazı yapan defineciler, şimdi bir mezarda daha gömü arayışına başlarken, olayla ilgili E.A gözaltına alındı…

Yalova Şehir Mezarlığı'nda define arayışı devam ederken, bu kez 34 plakalı bir araçla gelen şahısların bir mezarı kazdığı bildirildi. Olayın fark edilmesiyle birlikte polis harekete geçti ve şüpheli E.A. gözaltına alındı. Şüphelinin, emniyetteki sorgusu devam ederken, mezarlıkta gömü arayan kişilerin İstanbul Beykoz Belediyesi'nde çalıştıkları öne sürüldü.

DEFİNECİLER MEZARLIKTA YENİDEN İŞ BAŞINDA

Yalova Şehir Mezarlığı'nda son zamanlarda define arayan kişilerin artışı dikkat çekti. Yaklaşık 3 ay önce, mezarlığı kazarak bir mezarı açan defineciler, belediye görevlileri tarafından fark edilmiş ve polise bildirilmişti. Olayla ilgili 4 kişi yakalanmış, ancak çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılmıştı. 2 ay önce ise başka bir mezar kazılmış ve 2 kişi gözaltına alınmış, bu şahıslar da adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

yalovada-kacak-defineciler-1-001.jpg

MEZARLIKTA YAPILAN SON KAZI

Son olarak, Yalova Şehir Mezarlığı'na 34 plakalı bir araçla gelen bir kişinin mezarı kazmaya başlaması üzerine olay tekrar gündeme geldi. Mezarlık görevlilerinin durumu fark ederek polise haber vermesiyle, polis ekipleri şüpheli E.A.'yı gözaltına aldı. Şüphelinin emniyetteki sorgusu devam etmekte. Öte yandan, daha önceki kazılarla ilgili olarak yakalanan şahısların İstanbul Beykoz Belediyesi'nde çalıştıkları iddia ediliyor.

yalovada-kacak-defineciler-2-001.jpg

AZERİ İŞ İNSANINA AİT HAZİNE İDDİASI

Olayla ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı. Yalova Şehir Mezarlığı'nda bir mezara gömüldüğü söylenen 6 milyon dolar ve 6 kilo altın hakkında söylentiler dolaşıyor. İddialara göre, Azeri bir iş insanına ait bu paranın ve altının FETÖ tarafından alındığı ve Yalova’daki bir mezarlıkta saklandığı öne sürülüyor. Bu söylentiyi duyan kişiler, FETÖ'nün kayıp hazinesini bulmak için mezarlıkta kazı yapma çabası içerisine girdi.

yalovada-kacak-defineciler-3-001.jpg

Şüphelilerin, mezarlıkta yaptıkları kazılarla ilgili elde ettikleri bilgilerin kaynağı merak konusu. Yalova Şehir Mezarlığı'ndaki mezarları farklı tarihlerde kazmaya çalışan kişiler, bu bilgiyi nasıl edindikleri konusunda soru işaretleri bırakıyor. Bu durumu açıklığa kavuşturmak amacıyla ilgili birimler tarafından araştırmalar sürdürülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN