Daha büyük bir depremin habercisi! Süleyman Pampal Bitlis depremi sonrası herkesi uyardı

Daha büyük bir depremin habercisi! Süleyman Pampal Bitlis depremi sonrası herkesi uyardı

Türkiye sağlanmaya devam ederken Bitlis'te saat 14.50'de meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem herkesi korkuttu. Tatvan merkezli deprem çevre illerden de hissedildi. Depremin ardından dikkat çeken açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Süleyman Pampal, herkesi uyardı.

Prof. Dr. Süleyman Pampal, Bitlis depreminin ardından daha büyük bir deprem uyarısında bulundu. Bitlis'in Tatvan ilçesinde 4.7 büyüklüğünde meydana gelen deprem uzmanları da harekete geçirdi. Her gün yeni bir deprem korkusu vatandaşları sararken uzmanlar acil önlem çağrısında bulunuyor.

BİTLİS DEPREMİ SONRASI UYARDI

Türkiye'nin felaketi haline dönüşen ve 11 şehirde büyük bir yıkıma neden olan 6 Şubat depremlerine yarısı sarılmadan yeni depremlerin meydana gelmesi herkeste tedirginlik yaratıyor. Bitlis'teki depremin daha büyük bir depremin habercisi olduğunu belirten uzman isim CNN Türk ekranlarında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Herkesi şaşırttı! Prof. Dr. Süleyman Pampal KAF'ı işaret ederek bölgeyi uyardı: Bir ile dikkat çekti - Dünya Gazetesi

Prof. Dr. Süleyman Pampal, "Bölgede daha büyük deprem olacak yerler var. Ama bu deprem için (Bitlis'teki 4,7'lik deprem) beklenen büyük depremin uyarıcısı diyebiliriz." dedi. Son zamanlarda bölgede meydana gelen depremleri belirten Pampal, 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından Arap levhasının hareketlendiğini söyledi. Levhası, Anadolu ve Arap levhalarının sınır bölgesinde meydana gelen depremin yeni sonuçlar doğurabileceğini de belirtti.

O ŞEHRE BÜYÜK UYARI

Van'ın batısında bulunan Hakkari'nin deprem bölgesi olduğunu işaret eden uzman isim, deprem beklenen bir yer olduğunun altını çizdi. Doğu Anadolu ve kuzey Anadolu'nun kesiştiği bölgede fay bulunduğunu söyleyen Pampal, yine her an büyük bir deprem yaşanabileceğini vurguladı. Bu bölgede meydana gelen depremlerin herkesi kaygılandırdığını ifade eden Pampal, uyarıcı bir deprem diyerek büyük beklenti olan faylar bulunduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN