Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı AYM üyeliğine atandı

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı AYM üyeliğine atandı

Cumhurbaşkanlığı atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı Anayasa Mahkemesi üyeliğine atandı. Kıratlı'nın yerine de Hakkı Susmaz geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Seçme Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, eski Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi. Kıratlı 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevi yapan Kıratlı, 2018'den bu yana da İdari İşler Başkanıydı.

metin-kiratli.jpg

Kıratlı, 12 Mayıs'ta görev süresi dolan Muhammed Emin Kuz'un yerine Anayasa Mahkemesi üyesi oldu.

ATAMA KARARLARI RESMİ GAZETE'DE

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’na Hakkı Susmaz, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü’ne Bekir Keleş atandı,

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nda açık bulunan Başkan Yardımcılığı’na Gençlik ve Spor Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bensiz atandı.

TOKİ Başkanlığı'na Mustafa Levent Sungur, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne Hakan Gedikli getirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda açık bulunan Başmüfettişiliklere Esra Tuba Aydemir, Ferit Ezeroğlu, Fevzi Ünver, Aynur, Genç, Mehmet Karahan, Ufuk Yılmaz atandı.

METİN KIRATLI KİMDİR?

14 Şubat 1969 tarihinde Konya'nın Ereğli ilçesinde doğan Metin Kıratlı, ilkokul ve lise eğitimini Ereğli'de tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1990 yılında mezun olan Kıratlı, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde Kamu Diplomasisi Eğitim Programı'na katıldı. Ayrıca Goethe Enstitüsü'nde (Berlin) yabancı dil eğitimi aldı. İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim Dalı'nda tezli yüksek lisans programını tamamladıktan sonra Kırıkkale Üniversitesi'nde doktora eğitimini bitirdi.

Meslek hayatına Ankara Adliyesi'nde hâkimlik stajıyla başlayan Kıratlı, staj bitiminde Ulaş Hâkimliği, Çaldıran Hâkimliği, Yalvaç Hâkimliği ve Manavgat Hâkimliği görevlerinde bulundu. 2004 yılında Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne atanarak Tetkik Hâkimlik, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdür olarak çeşitli görevlerde yer aldı.

2014 yılında 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçilmesiyle Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanan Kıratlı, 3 Ağustos 2018 tarihinden itibaren Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı olarak görevine devam etmektedir. 23 Kasım 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile YÖK Üyeliğine atanan Kıratlı, ayrıca Akdeniz Havzası ve Afrika Medeniyetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu Başkanlığı görevini de yürütmektedir.

İyi derecede Almanca bilen Metin Kıratlı, evli ve iki çocuk babasıdır. Son olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Anayasa Mahkemesi Üyeliğine atandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN