Erdoğan gençler ve milli sporcularla buluştu: 19 Mayıs esarete karşı özgürlüğün sembolüdür

Erdoğan gençler ve milli sporcularla buluştu: 19 Mayıs esarete karşı özgürlüğün sembolüdür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Vahdettin Köşkü'nde gençlik temsilcileri ve milli sporcularla bir araya geldi. 19 Mayıs'ın esarete karşı özgürlüğün sembolü olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin en büyük gücü ve umudunun gençler olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle Vahdettin Köşkü'nde düzenlenen "19 Mayıs Gençlik Buluşması"nda gençlik temsilcileri ve milli sporcularla buluştu.

9295637.jpg

Konuşmasına gençleri ve sporcuları selamlayarak başlayan Erdoğan, "Sizlerin şahsında aydınlık yarınlarımızın güvencesi olarak gördüğüm tüm genç kardeşlerime buradan sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum" dedi.

9295638.jpg

'RABB'İM AYAĞINIZA TAŞ DEĞDİRMESİN'

Türk gençliğini temsilen buluşmada yer alan milli sporcuların yanı sıra siyasette, bilimde, müzikte ve çalışma hayatında başarılarıyla öne çıkan gençleri tebrik eden Erdoğan, "Her birinize ülkemize, milletimize ve ailelerinize yaşattığınız mutluluklar dolayısıyla teşekkür ediyorum. Rabb'im başarılarınızı daim eylesin, ayağınıza taş değdirmesin" ifadesini kullandı.

9295639.jpg

'19 MAYIS ESARETE KARŞI ÖZGÜRLÜĞÜN SEMBOLÜDÜR'

Millet olarak Anadolu'nun kapılarının açıldığı Malazgirt Zaferi'nden beri sürekli mücadele içinde olduklarını belirten Erdoğan, "Daha 21 yaşında İstanbul'u fethederek çağ açıp, çağ kapatan gençler tarih boyunca bu milleti zaferden zafere koşturdu" dedi.

9295640.jpg

Dünyaya "Çanakkale geçilmez" dedirttiğimiz büyük destanın gizli kahramanlarının da gençlerden oluştuğunu ifade eden Erdoğan, "Gençler, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da ilk adımı atılan Milli Mücadele'nin de ön saftaki neferleri oldu. Gazi Mustafa Kemal'in 19 Mayıs'ta kıvılcımını yaktığı istiklal meşalesi, gençlerin omuzlarında Anadolu'ya yayılmış, tüm yürekleri kuşatmış, yine gençlerin fedakarlığı ve sahiplenmesiyle zafere kavuşmuştur. 19 Mayıs esarete karşı özgürlüğün, yılgınlığa karşı umudun, teslimiyete karşı milletimizin hür ve bağımsız yaşama kararlılığının sembolüdür. 19 Mayıs, Milli Mücadele'yi başlatmakla kalmamış, son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş, milletimizin de kurtuluş mücadelesine dönüşmüştür." diye konuştu.

9295641.jpg

'GENÇLER ÖNCÜ ROLLER ÜSTLENİYOR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin ülkenin kalkınma, ilerleme ve ekonomide büyüme çabalarında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Savunma sanayisinde ve diğer birçok alanda genç mühendislerin öncü roller üstlendiğini ifade eden Erdoğan, "Milli savaş uçağımız KAAN'ın geliştirilmesinde, insanlı ve insansız hava araçlarımızın üretiminde gençler öncü roller üstleniyor" dedi.

9295643.jpg

'SİYASETİN, BÜROKRASİNİN KAPILARINI GENÇLERE AÇTIK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçilme yaşını önce 30'dan 25'e daha sonra 18'e düşürerek siyasetin, bürokrasinin, iş dünyasının kapılarını gençlere açtıklarını dile getirerek, gençlerin eğitimlerine tarihin en büyük yatırımlarını yaptıklarını söyledi.

9295644.jpg

Erdoğan, uygun ortam ve imkanlar sağlayarak her alanda gençleri destekleyerek hayallerini gerçekleştirebilmeleri için tüm imkanları seferber ettiklerini vurguladı.

9295647.jpg

'SPORCULARIMIZ YARIŞMALARDAN MADALYASIZ DÖNMÜYOR'

Geleneksel olarak güçlü olduğumuz branşların da ötesine geçerek yeni spor dallarında kürsüye çıkmaya hatta kürsüyü dömine etmeye başladığımızı ifade eden Erdoğan, "Sporcularımız katıldıkları yarışmalardan artık madalyasız dönmüyor. Sporcularımız başarıları yanında centilmenlikleriyle de takdir kazanıyor. Ülke genelinde spor altyapısına son 21 yılda yaptığımız yatırımların, inşa ettiğimiz tesislerin, sporcularımıza verdiğimiz desteklerin boşa gitmediğini görmenin sevincini yaşıyoruz."

9295649.jpg

'SPORA VE SPORCUYA SAHİP ÇIKIYORUZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sporcuların uluslararası başarıları arttıkça gençlerin spora daha fazla yönelmeye, sporu bir kariyer olarak görmeye başladığını ifade ederek, şöyle devam etti:

9295655.jpg

"2002 yılında toplam lisanslı sporcu sayımız 278 bin kişiyken bugün 15 milyon 550 bine yükseldi. 2002 yılında bütün spor dallarında aldığımız madalya sayısı 1481 adet iken 2023 yılı sonu itibarıyla bu rakam 7 bin 404'e yükseldi. Antrenör sayımız 18 bin 674'ten 321 bine, spor kulübü sayımız ise 6 bin 35'ten 25 bin 78'e çıktı. Türkiye olimpiyatlara hazırlık merkezlerinde 1382 sporcumuz var. Son 7 yılda sporcu yetenek taramasıyla 7 milyon 706 bin evladımızın kabiliyetlerine baktık, buna göre yönlendirmede bulunduk. 2021 yılında devreye alınan milli sporcu bursuyla başarılı sporcularımızı akademik yolculuklarında da destekliyoruz. Daha burada tek tek sayamayacağımız nice çalışmayla spora ve sporcuya sahip çıkıyoruz."

9295651.jpg

'TOKYO'DA KAZANDIKLARI 28 MADALYAYLA BÜYÜK SEVİNÇ YAŞATTILAR'

Tokyo 2020 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'nda büyük başarılar elde ettiklerini belirten Erdoğan, "Her iki spor etkinliğine de tarihimizin en yüksek sporcu sayısıyla katıldık. Sporcularımız Tokyo'da kazandıkları toplam 28 madalyayla milletimize gerçekten büyük bir sevinç yaşattılar. Olimpiyatlarda yakalanan ivmeyi ve ruhu daha sonra da devam ettirdiler." diye konuştu.

9295646.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta karate, okçuluk, tekvando ve diğer bazı spor dallarında yine müjdeli haberler aldıklarını tüm sporcuları bir kez daha tebrik ettiğini söyledi.

PARİS 2024 HEDEFİ

Önlerinde 2024 Paris Olimpiyatları olduğunu hatırlatan Erdoğan, sporculardan yine göğüslerini kabartacak güzel haberler beklediklerini söyledi. Gençlere hitaben, "Sizler tarihi şanlı zaferlerle dolu büyük bir milletin evlatlarısınız. Türkiye'nin en büyük gücü, milletimizin en büyük umudu sizlersiniz" dedi.

9295656.jpg

BAYRAM MESAJI

Konuşmasının sonunda umut, huzur ve barış dolu bir gelecek temennilerini ileten Erdoğan, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nızı tebrik ediyor, sizlerin şahsında ülkemizin tüm gençlerinin bayramını kutluyorum" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN