Cumartesi Anneleri 1012’inci haftada da adalet arayışını sürdürüyor: 29 yıldır kaybolan Demir’in akıbeti hâlâ belirsiz

Cumartesi Anneleri 1012’inci haftada da adalet arayışını sürdürüyor: 29 yıldır kaybolan Demir’in akıbeti hâlâ belirsiz

Cumartesi Anneleri, 1012. haftalarında 29 yıl önce gözaltına alınan ve bir daha haber alınamayan Abdürrahim Demir’in akıbetini sordu. Aileler, Demir’in kaybolmasından sorumlu olanların cezalandırılmasını talep ederek, 29 yıldır süren cezasızlığa son verilmesini istedi.

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 1995 yılından bu yana İstanbul Taksim'deki Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri, 1012. haftada 17 Ağustos 1995’te Adana’ya giderken Şavelat Karakolu’nda gözaltına alınıp kendisinden 29 yıldır haber alınamayan Abdürrahim Demir’in akıbeti soruldu.

Galatasaray Meydanı'ndaki 1012’inci eylemde, 29 yıldır gözaltına alındığı inkar edilen Abdurrahim Demir’in akıbetinin açıklanması ve adaletin sağlanması talebiyle buluştuklarını belirten ailelerin yaptıkları açıklamada, şunlar ifade edildi:

'BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAMIZ İÇİN TEHDİT ETTİLER'

"Abdurrahim, 17 Ağustos 1995 tarihinde Mardin Ömerli'den evlilik niyetiyle yola çıktı. Bindiği otobüs yaklaşık bir saat kadar yol aldıktan sonra, Mardin Kızıltepe Şavalet kontrol noktasında askerler tarafından durduruldu. Kimlik kontrolü yapan askerler, Abdurrahim’i gözaltına aldı.

Olaya tanıklık edenler, Demir Ailesi’ne gözaltına alınan Abdurrahim'in, Şavalet Jandarma Karakolu'na götürüldüğünü söyledi. Karakola giden anne Kesriye Demir’e ise 'Biz böyle birini almadık' cevabı verildi. Bunun üzerine aile, Mardin Emniyeti’ne başvurdu. Emniyette onlara, 'Abdurrahim pasaport çıkartıp, Fransa'ya garson olarak gitti' denildi. Ailesi, 'Ne işi var Fransa’da Abdurrahim Adana’ya gidiyordu, evlenecekti' diye itiraz etti, ancak 'Bu işin peşini bırakın' diye tehdit edildiler."

'29 YILDIR SÜREN CEZASIZLIĞA SON VERİN'

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: "Yapılan tüm girişimler sonuçsuz kaldı. Abdurrahim Demir'den bir daha haber alınamadı. Anne Kesriye Demir, 20 yıl boyunca yolunu beklediği oğlunu bulamadan, akıbetini öğrenemeden; ağabeyi Mehmet Demir ise 23 yıl boyunca Galatasaray’dan sorduğu 'Kardeşime ne oldu?' sorusuna bir cevap alamadan aramızdan ayrıldılar. Abdurrahim Demir dosyasında 29 yıldır süren cezasızlığa son verin ve etkin bir soruşturma başlatın”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN