Çok şiddetli geliyor! Meteorolojiden 3 ile sel uyarısı: Marmara, Karadeniz, İç Anadolu...Sokaklar nehre dönecek

Çok şiddetli geliyor! Meteorolojiden 3 ile sel uyarısı: Marmara, Karadeniz, İç Anadolu...Sokaklar nehre dönecek

Yurt genelinde yüksek sıcaklıklar etkili olurken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden 3 ile sel uyarısı geldi. Ayrıca Marmara, Karadeniz, İç Anadolu gibi illerde de aralıklı olarak yağışlar etkili olacak. İşte, Meteoroloji’nin verilerine göre 21 Ağustos 2024 hava durumu…

Türkiye son yılların en sıcak yazını geçiriyor ve hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Yurt genelinde özellikle güney ve güneydoğu kesimlerinde termometreler 40 derecenin üzerinde ölçülüyor. Nem etkisiyle hissedilen sıcaklıklar ise 40 derecenin çok üzerine çıkabiliyor, bu durum kuraklık endişelerini artırıyor ve yağmur özlemini tetikliyor.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK? (21 AĞUSTOS 2024)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre, 21 Ağustos 2024 tarihinde yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde kalmaya devam edecek. Gün boyunca birçok il ve ilçe açık ya da az bulutlu hava koşullarına sahip olacak.

Ancak, yurdun kuzeybatı kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusu parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava ile karşılaşacak. Öğleden sonra Marmara'nın güneyi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Kütahya, Eskişehir, Çankırı ve Sinop çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

meteoroloji-sel-uyarisi.jpg

O İLLERE ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıya göre, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel ve kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu illerde yaşanabilecek su taşkınları, sel baskınları gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önemlidir.

RÜZGAR DURUMU

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden, öğle saatlerinde ise Akdeniz kıyıları ve güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

3 BÜYÜK İL İÇİN HAVA DURUMU

  • İstanbul: Hava sıcaklığı 22°C ile 31°C arasında değişecek. Genel olarak parçalı ve az bulutlu bir gün geçirilecek.
  • Ankara: Hava sıcaklığı 20°C ile 37°C arasında olacak. Az bulutlu ve açık hava bekleniyor, zamanla parçalı bulutlar görülebilir.
  • İzmir: Hava sıcaklığı 24°C ile 34°C arasında olacak. Genel olarak az bulutlu ve açık hava koşulları hakim olacak.

21 Ağustos 2024 tarihinde Türkiye genelinde hava sıcaklıkları yüksek, nem oranı ise yüksek hissedilen sıcaklıkları artıracak. Kuzeybatı ve Doğu Anadolu bölgelerinde parçalı bulutlar ve yerel yağışlar etkili olurken, diğer bölgelerde açık ve az bulutlu hava koşulları geçerli olacak. Şiddetli yağış uyarısı yapılan illerde tedbirli olunması önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN