Aydın'da yaşayan B.S "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni "laiklik, demokrasi ve Atatürk'ün olmadığı müfredatı kınıyorum" cümleleriyle eleştirerek, çocuğunun din dersinden muaf olabilmesi için ilçe nüfus müdürlüğüne başvurdu ve din değiştirerek Hristiyan oldu.
Aydın'ın Didim ilçesinde yaşayan B.S., çocuğunun zorunlu din dersinden muaf olmasını istediği için din değişikliğine gitti.
SADECE HRİSTİYAN VE YAHUDİ ÇOCUKLARI DİN DERSİNDEN MUAF OLUYOR
Sözcü'nün haberine göre, sadece Hristiyan ve Yahudi çocukları din dersinden muaf olduğuna dikkat çeken B.S., Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayladığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adı verilen müfredatı kişisel sosyal medya hesabından eleştirerek "Milli Eğitim Bakanlığı 'maarif müfredatı' yönetmeliği her geçen gün laiklik, demokratik, bilimsel ve Atatürk'ün yok sayıldığı müfredatı kınamak, zorunlu din dersleri kınamak için din değişikliğine gittim." paylaşımında bulundu.
B.S., Didim İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne dün yaptığı din bilgisinin değişikliği talebinde ise şu ifadelere yer verdi:
- İlgili kanun nezdindeki hakkım doğrultusunda nüfus kaydımdaki din bilgisinin değiştirilmesini istiyorum. Nüfus Hizmetleri Kanununun kayıt düzeltilmesi hakkını düzenleyen Madde 35 1. ve 2. fıkraları ise aşağıdaki gibidir:
MADDE 35 (1) Kesinleşmiş mahkeme hükmü olmadıkça nüfus kütüklerinin hiçbir kaydı düzeltilemez ve kayıtların anlamını ve taşıdığı bilgileri değiştirecek şerhler konulamaz. Ancak olayların aile kütüklerine tescili esnasında yapılan maddi hatalar nüfus müdürlüğünce dayanak belgesine uygun olarak düzeltilir.
(2) Aile kütüklerindeki din bilgisine ilişkin talepler, kişinin yazılı beyanına uygun olarak tescil edilir, değiştirilir, boş bırakılır veya silinir.
- Buna göre ilgili kanun, tarafıma, mahkemeye başvurma gereği olmaksızın aile kütüğündeki din hanemin içeriğini değiştirme ya da silme hakkı vermektedir. İzah edilen nedenlerle, nüfus kayıtlarımdaki aile kütüğünde ve bu bilginin yer aldığı kayıtlarda din hanemin NHK Md.35-1/2 uyarınca Hristiyanlık olarak değiştirilmesi hususunda gereğini bilginize arz ederim.
Eğitimde yeni dönem başlıyor: Tartışmalı müfredat onaylandı
NE OLMUŞTU?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 26 Nisan'da (2024) taslağını paylaştığı eleştirilerin geldiği yeni eğitim modeli "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onay sürecinden geçerek 27 Mayıs'ta (2024) onayladı. Yeni müfredat, gelecek eğitim-öğretim döneminden itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlayarak kademeli olarak uygulanacak.