Cinsel saldırıya hadım cezası mı geliyor? Bakan Tunç açıkladı: Mevzuatta yeni bir düzenleme yapılabilir

Cinsel saldırıya hadım cezası mı geliyor? Bakan Tunç açıkladı: Mevzuatta yeni bir düzenleme yapılabilir

Türkiye’nin en büyük toplumsal sorunlarından biri haline gelen cinsel saldırılar, suçlar için kamuoyu artık bir önlem alınmasını bekliyor. Suçluların cezalarını çekmesin talep eden vatandaşlar aynı zamanda hadım cezasını da gündeme taşıdı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Türkiye'de artan cinsel saldırılar, cinsel suçlulara yönelik hadım cezası tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, mevcut mevzuatın hadım işlemini kapsadığını, ancak uygulamanın geliştirilmesi adına yeni bir düzenlemenin de mümkün olabileceğini belirtti.

yeni-proje-5.jpg

CİNSEL SUÇLARDA KORKUNÇ ARTIŞ

Son günlerde Türkiye'de yaşanan kadın cinayetleri ve cinsel saldırılar toplumda büyük bir infiale yol açtı. Ülkenin farklı yerlerinde meydana gelen olaylar, özellikle iki kadının bir saldırgan tarafından katledilmesi ve Beyoğlu'nda yaşanan tecavüz girişimi gibi korkunç vakalar, medyanın ve kamuoyunun dikkatini cinsel suçların artışına çekti.

Cinsel saldırı ve taciz haberlerinin her gün artması, cinsel suçlulara yönelik hadım uygulaması tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Gazetecilerden biri, Bakan Tunç’a "Cinsel suçlara ilişkin hadıma yönelik bir çalışma yapılması günümüzde mümkün mü?" diye sordu. Bakan Tunç, Ceza İnfaz Kanunu'nda yapılan düzenlemelere dikkat çekerek, "Ceza İnfaz Kanunu'muzun 108. maddesinde tıbbi tedaviye karar verme yetkisi var. Bu anlamda mevzuatımız buna uygun. Tabii orada uygulamayı geliştirecek şekilde belki mevzuatta yeni bir düzenleme yapılabilir" şeklinde yanıtladı.

yeni-proje-6.jpg

ABD'DE CERRAHİ HADIM UYGULAMASI ONAYLANDI

Dünya genelinde cinsel suçlarla mücadele konusunda farklı yaklaşımlar gündeme geliyor. ABD'nin Louisiana eyaleti, çocuklara cinsel istismarda bulunan ve mahkumiyeti kesinleşen kişilere cerrahi hadım cezası verilmesine onay veren ilk eyalet oldu. Haziran 2024'te yürürlüğe girmesi planlanan düzenleme, bu tür suçların önlenmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

yeni-proje-7.jpg

HADIM TARTIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Türkiye'deki artan cinsel suçlar karşısında hadım cezasının uygulanabilirliği, hem toplumsal hem de hukuksal açıdan tartışma konusu olmaya devam ediyor. Uzmanlar, hadım uygulamasının etik boyutları ve cinsel suçların kökenine inme gerekliliği üzerinde dururken, kamuoyunun beklentileri ve talepleri de göz önünde bulunduruluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN