Cihangir'in rengarenk merdivenleri Filistin bayrağına boyandı: Vatandaşlardan 'basmayalım' hassasiyeti

Cihangir'in rengarenk merdivenleri Filistin bayrağına boyandı: Vatandaşlardan 'basmayalım' hassasiyeti

İstanbul'da Cihangir'e çıkan ve gökkuşağı rengiyle boyalı merdivenleri Filistin bayrağı renkleriyle boyandı. Vatandaşlar yeni renkleri beğenirken "Ne yani biz Filistin bayrağına basıp mı geçeceğiz" duyarlılığı gösterdi.

İsrail, sivil, kadın, çocuk, yaşlı demeden Filistin'e ölüm yağdırmaya devam ederken Türkiye'de İsrail'e yönelik protestolar da sürüyor. Son olarak İstanbul'da Filistin'e destek vermek için atılan bir adım tepki çekti. Cihangir'de bulunan ve rengarenk boyalı merdivenler İsrail'i protesto etmek ve Filistin'e destek olmak için Filistin Bayrağı renklerine boyandı.

yuuuuuu.jpg

Vatandaşlar, YediHilal isimli dernek tarafından boyanan merdivenlere sosyal medyada "ne yani biz Filistin bayrağına basıp mı geçeceğiz" hassasiyeti gösterdi.

Derneğin İstanbul İl Temsilciliği, gökkuşağı renklerinin yer aldığı Cihangir merdivenlerini, İsrail'in saldırılarına tepki göstermek ve Gazze'ye destek olmak amacıyla Filistin bayrağı renklerine boyandığını belirtti.

yyyyyytttt.jpg

'AYAK BASILMAYAN KISIM BOYANDI'

Dernek sosyal medya hesabından "Cihangir merdivenleri böyle daha güzel" notuyla, merdivenlerin önceki ve sonraki halini paylaştı. Paylaşımda, merdivenlerin dik olan ayak basılmayan kısmına boyama yapıldığı ve asıl amaçlarının Filistin'i unutturmamak olduğu belirtildi. Gerçeğin anlaşılmasıyla yeni renkleriyle beğeni toplayan merdivenlerde, vatandaşlar fotoğraf çektirdi.

'ULUSLARIN BAYRAKLARI KUTSALDIR'

Beyoğlu Belediyesi, Cihangir merdivenlerine resmedilen Filistin Bayrağı’na ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada "Haklı davasında yayında olduğumuz Filistin halkını incitmemek adına merdivenlerimizde önlem alınacaktır" denildi.

999999.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN