CHP'ye il binasını satan kişi, uyuşturucu dosyasında şüpheli

CHP'ye il binasını satan kişi, uyuşturucu dosyasında şüpheli

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satışıyla ilgili para sayma görüntüleri, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Olayın merkezindeki isim olan Ali Rıza Braka'nın geçmişi ve vatandaşlık durumu, yeni ortaya çıkan bilgilerle birlikte soru işaretlerini artırıyor.

Para sayma görüntülerinin gündem olduğu CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satışı olayında yeni detaylar ortaya çıktı. Binayı CHP’ye satan Ali Rıza Braka adlı kişinin, satıştan 4 ay önce Türk vatandaşı olduğu öğrenilirken, isminin de 650 milyon euroluk uyuşturucu dosyasında şüpheli olarak geçtiği ortaya çıktı.

İstanbul İl Başkanlığı binasının satışıyla ilgili para sayma görüntüleri gündem olmuş, olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 22 kişi hakkında iddianame hazırlamıştı. Binayı CHP'ye satan Ali Rıza Braka adlı kişinin avukatı Gökhan Taşkapan'ın ofisindeki güvenlik kamerası kayıtları ortaya çıkmış, bu görüntülerdeçantalarla getirilen paraların sayıldığı görülmüştü. CHP'nin 39 milyon 870 bin lira olarak belirttiği satışın, yaklaşık 15 milyon liralık kısmının elden verildiği ve kayıtlara geçirilmediği belirlenmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 22 kişi hakkında iddianame hazırlamıştı. Açılan davada 22 şüphelinin tamamının, Siyasi Partiler Kanunu'nun "kanuna aykırı bağış, kredi veya borç alınması, borç verilmesi" maddesi gereğince 6'şar aydan 1'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Gazete Duvar’dan Can Bursalı’nın haberine göre, 11 Aralık tarihinde CHP’ye satılan bina, SEAS Besicilik adlı şirketin yetkilisi olan Ali Rıza Braka tarafından satıştan 35 gün önce resmi olarak devralındı. Braka, 2019 yılında, binanın satışından 4 ay önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu. Güvenlik kaynaklarına göre, önceki ismi Gertian olan Braka'nın Avrupa'da çok ortaklı bir uyuşturucu ticaretine adı karıştı. Braka, toplam değeri 650 milyon euro olduğu belirtilen kokainin sevkiyatında ismi geçenlerden U.K. ile birlikte SEAS Besicilik adlı şirkette de ortaktı. U.K. ile Braka'nın ortaklığı, 2019 yılının başında, Braka henüz Türk vatandaşı olmadan önce sona erdi.

Öte yandan Braka'nın adının karıştığı ileri sürülen uyuşturucu sevkiyatındaki ortaklarından O.A.’nın 2020 yılında Kayseri'de sahibi olduğu çimento fabrikasında silahlı saldırıya uğrayıp hayatını kaybettiği öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN