CHP'li Taşçıer: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamaları için açılmalı

CHP'li Taşçıer: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamaları için açılmalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs'ın ruhuna gölge düşürülmemesi ve Taksim'in milyonlara açılması çağrısını yinelediklerini belirtti. Taşcıer, "Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamaları için açılmalı" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Valisi Davut Gül'ün 'Taksim Meydanı' açıklamalarına dikkat çekti.

Anayasa Mahkemesinin daha önce "Taksim Meydanı yasağını anayasaya aykırı bulduğunu" belirten Taşçıer, Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamalarına kapatılacağına ilişkin mesajları son birkaç gündür almaya başladıklarını ifade etti.

Geçmişte meydan kutlamalara açıldığında "bayram gibi geçti" diye anlatıldığını aktaran Taşçıer, şunları kaydetti:

"İktidara bu yasakçı ve 'ben yaptım oldu' anlayışında ısrar etmemesi, Anayasa Mahkemesi kararına karşı gelinmemesi, 1 Mayıs ruhuna gölge düşürülmemesi ve Taksim'in milyonlara açılması çağrımızı yineliyoruz. 1 Mayıs Taksim'dir, Taksim 1 Mayıs'tır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN