CHP'li Oğuz Kaan Salıcı'dan MİT Başkanı Kalın'a tepki: CHP MYK’sını da ziyaret edin

CHP'li Oğuz Kaan Salıcı'dan MİT Başkanı Kalın'a tepki: CHP MYK’sını da ziyaret edin

CHP'li Salıcı, TBMM Genel Kurulu’nda MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın AK Parti MKYK toplantısına katılmasına sert tepki gösterdi. Salıcı, MİT'in tüm siyasi partilere eşit mesafede durması gerektiğini vurgularken, Türkiye’nin BRICS üyelik başvurusunun reddedildiğini Ruslardan ve Almanlardan öğrendiklerini belirterek, dış politikanın şeffaf yürütülmediğini savundu.

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın'ın AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına katılmasına tepki gösterdi. Salıcı, MİT Başkanının bir siyasi partinin toplantısına katılmasının devlet yönetimi açısından ciddi bir sorun teşkil ettiğini belirterek, “Eğer AK Parti’yi ziyaret edebiliyorsa, CHP MYK'sına da gelebilir. Diğer partileri de ziyaret etmeli, böylece tarafsızlık sağlanır” ifadelerini kullandı.

Salıcı, Genel Kurul'da "Türk Silahlı Kuvvetlerinin Birleşmiş Milletler gözetiminde Orta Afrika Cumhuriyeti'ne gönderilmesiyle ilgili tezkerenin uzatılması" üzerine konuşurken, ayrıca TUSAŞ’a yönelik terör saldırısına da değinerek, güvenlik birimlerinin daha dikkatli olması gerektiğini ifade etti. "Bu tür saldırılar Türkiye'nin rotasını değiştiremez," diyen Salıcı, Kürt meselesi üzerinde yapılan tartışmaların her seferinde provokasyonlarla kesintiye uğratıldığını da vurguladı.

'BRICS BAŞVURUSUNUN REDDİNİ RUSLARDAN VE ALMANLARDAN ÖĞRENDİK'

Salıcı, konuşmasında ayrıca Türkiye'nin BRICS üyeliği konusunda yapılan başvurunun belirsizliği üzerine de eleştirilerde bulundu. Türkiye'nin başvurusunun reddedildiğini Ruslardan ve Alman medyasından öğrendiklerini belirten Salıcı, bu konuda net bir açıklamanın yapılması gerektiğini söyledi.

Son olarak Türkiye'deki ihale sistemine yönelik eleştirilerini dile getiren Salıcı, sahte kefalet senetleriyle yapılan ihalelere dikkat çekti. "Sahte kefalet belgeleriyle kamu ihalelerine giren çeteler var," diyen Salıcı, bu durumun kamu zararına yol açtığını ve bu konunun üzerine daha fazla gidilmesi gerektiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN