CHP'li İlgezdi'den mülakat tepkisi: Siyasi bağı olan atandı diğer adaylar eve döndü

CHP'li İlgezdi'den mülakat tepkisi: Siyasi bağı olan atandı diğer adaylar eve döndü

KARAR’ın gündeme getirdiği mülakat ayıbı bir kez daha Meclis’e taşındı. CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi “Yazılısı yüksek hak eden adaylar yerine, bir yerlerden tanıdık bulan, mülakata etki edecek siyasi bağlantıları olanlar atanıyor” dedi.

MERVE ŞİŞMAN

Hazine Bakanlığı’nın Defterdar Uzman Yardımcılığı sınavında yaşanan mülakat mağduriyetini işaret eden İlgezdi, Hazine Bakanı Şimşek’e ‘80 puan üstü alan adayların kaçı sözlü mülakatta elendi? Yazılıda ilk 10’a giren kaç kişi göreve atandı?’ sorularını yöneltti.

MÜLAKAT MAĞDURLARI MECLİS GÜNDEMİNDE

KARAR’ın ilk kez ortaya çıkardığı mülakat mağduriyetlerini CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi TBMM gündemine taşıdı. Konuya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığına soru önergesi veren İlgezdi, “İl birincisi olan 32 kişi elenirken, düşük yazılı puanı olanlar yüksek mülakat puanları ile atandı. Biz mülakat yanlışını sürekli dile getirip, ortaya koyarak düzeltmek için çaba harcadıkça, iktidar yanlışında ısrar ediyor” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, mülakat mağduriyetlerini TBMM gündemine taşıdı. İlgezdi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Defterdar Uzman Yardımcılığı sınavında mülakat mağduriyeti yaşandığını belirterek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Gamze Akkuş İlgezdi, iktidarın verdiği söze rağmen mülakat uygulamasına devam ettiğini hatırlatarak, “Hazine ve Maliye Bakanlığı Defterdar Uzman Yardımcısı adaylarından yazılıda il birincisi olan 32 kişi düşük mülakat puanları ile elendi. Düşük yazılı puanı olanlar yüksek mülakat puanları ile atandı. Biz mülakat yanlışını sürekli dile getirip, ortaya koyarak düzeltmek için çaba harcadıkça, iktidar yanlışında ısrar ediyor” dedi.

İlgezdi, genel seçim öncesi mülakatı kaldırmaya söz veren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Partili milletvekillerine, “Mülakat yüzünden ülkemizin pırıl pırıl gençleri haksızlığa uğruyor neden sesiniz çıkmıyor? Cumhuriyet Halk Partisi olarak hep söylüyoruz. İktidara geldiğimizde mülakatı kaldırarak, yazılı sınava göre atama yapmak ilk yapacağımız işlerden olacak” açıklamasında bulundu.

İlgezdi birçok kurumda mülakat haksızlığının yaşandığını kaydederek şunları söyledi: “Kültür ve Turizm Bakanlığı ‘Görevde yükselme’ sınavlarında da, Adalet Bakanlığı’nın ‘İdari Hakimlik’ sınavlarında da, İçişleri Bakanlığı’nın ‘Kaymakamlık adaylığı’ sınavlarında da aynı senaryoyu görmüştük. Şimdi Hazine ve Maliye Bakanlığında da maalesef aynı şey oldu. Yazılısı yüksek hak eden adaylar yerine, bir yerlerden tanıdık bulan, mülakata etki edecek siyasi bağlantıları olanlar atandı. Gerçekten atanması gereken adaylar ise elendi.”

İlgezdi, Mehmet Şimşek’e, “Yazılı sınavda il birincisi olan adaylar neden elenmiştir? İl birincisi adaylar yerine yazılıda düşük puan alanlar neden atanmıştır?” ve “80 puan üstü alan adayların kaçı sözlü mülakatta elenmiştir?” sorularını yöneltti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN