CHP'li Gürer'den ara zam yapılmayan asgari ücrete tepki: AK Parti iktidarı, asgari ücretlinin sofrasını küçülttü

CHP'li Gürer'den ara zam yapılmayan asgari ücrete tepki: AK Parti iktidarı, asgari ücretlinin sofrasını küçülttü

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hükümetin asgari ücrete zam yapmayacağı açıklamasına tepki gösterdi. Gürer, "AK Parti iktidarı, işçiye, çiftçiye, esnafa, emekliye yani emekçilere ve üreticilere zulmetmektedir. Ocak ayından bu yana temel gıda ürünlerinde ciddi fiyat artışları yaşandı. Asgari ücret artışı sağlanmazsa, ülkemizin emekçileri açlığa terk edilmiş olacak. AK Parti iktidarı, asgari ücretlinin sofrasını küçülttü" dedi.

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, yaptığı araştırmayla temel gıda ürünlerindeki fiyat artışlarına ve asgari ücretin alım gücündeki düşüşüne dikkat çekti.

CHP'li Gürer'in verilerine göre, asgari ücretlinin alım gücü, yılbaşından bu yana şu şekilde düşmüş durumda: "12 kg kıyma ve kuşbaşı, 95 kg tavuk, 264 litre süt, 425 adet ekmek, 31 kg beyaz peynir ve 183 litre ayçiçek yağı sofralarından eksildi."

Gürer 'AK Parti iktidarı, asgari ücretlinin sofrasını küçülttü' diyerek şöyle konuştu:

"Asgari ücretlinin sofrasından ocak ayından bu yana 10 kg kuzu pirzola, 12 kg kuzu kuşbaşı, 12 kg karışık kıyma, 95 kg tüm tavuk, 24 kg siyah zeytin, 51 kg yeşil zeytin, 8 kg tereyağı, 264 litre süt, 31 kg beyaz peynir, 120 kg mercimek, 55 kg nohut, 60 kg kuru fasulye, 111 kg pirinç, 171 kg bulgur, 183 litre ayçiçek yağı, 127 kg un, 151 kg toz şeker ve 425 adet ekmek kayboldu. AKP iktidarının yanlış ekonomi politikaları sonucu artan enflasyon nedeniyle, asgari ücretlinin sofrasından bu miktarlarda ürün eksildi. Açlık sınırı altında kalan ücretle asgari ücretlilerin sağlıklı beslenme olanağı kalmadı. Üretici ürettiği ürün girdi maliyetleri altında alım politikaları izlenip buğdaya yüzde 12 fiyat artışı yaparak üreticiyi vuran iktidar, elektriğe yüzde 38 zam yapmaktan geri durmamaktadır. Elektrik, nakliye gibi sürekli yapılan zamlar tüm ürünlere fiyat artışı olarak yansıyor.

Tarımda da girdi maliyetlerin bir yıllık artışı TÜİK’e göre dahi yüzde 52 olarak açıklanmışken gıdada raf fiyatlarının artmaması düşünülemez. Aracı, ithalatçı ve rantçı anlayışla üreticiden çıkan ürün el değiştikçe fiyatı da artmaktadır. Alım gücü daralan vatandaşta sofrasında ekmeğini aşını küçültmektedir, mutlu azınlık yanında geniş kesimler yoksullaşmaktadır. Dar ve sabit gelirli sofradan aç kalkmaktadır. Biri yer, biri bakarsa dengeler kayar. Tam o noktaya geldik."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN