CHP’li Bülbül'den artan eğitim masraflarına tepki: Okul çantası yüzde 75, forma masrafı yüzde 100 arttı

CHP’li Bülbül'den artan eğitim masraflarına tepki: Okul çantası yüzde 75, forma masrafı yüzde 100 arttı

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül "Okul çantası yüzde 75, forma masrafı yüzde 100 arttı" diyerek, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye ürünleri ve okul formalarındaki dramatik fiyat artışlarının asgari ücretli ailelerin mali yükünü artırdığını ve eğitimde fırsat eşitsizliğini derinleştirdiğini açıkladı. Bülbül, iki çocuğun okula başlangıç masrafının 14.000 TL'yi bulduğunu ve bu durumun çocuklarıyla birlikte velilerin de büyük bir ekonomik baskı altında kaldığını belirtti.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, öğrenci ve velilerin yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekti.

9 Eylül’de başlayacak yeni eğitim yılı öncesinde, kırtasiye ürünleri ve okul formalarındaki fiyat artışlarının ailelerin bütçelerini zorladığını belirten Bülbül, asgari ücretli ailelerin büyük bir mali yük altına girdiğini ifade etti.

Bülbül, kırtasiye ürünlerine geçen yıla kıyasla yüzde 300’e varan zamların velileri umutsuz bıraktığını ve bu durumun öğrenciler arasında eğitim materyallerine erişim konusunda eşitsizlik yarattığını vurguladı.

yeni-proje-1.jpg
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül

"Sözde parasız eğitim, asgari ücretle çocuklarını okutmaya çalışanların belini büküyor" diyen Bülbül, eğitim masraflarındaki artışın ciddi bir sosyal adaletsizlik yarattığını ifade etti.

Geçtiğimiz yıl 200 TL olan bir okul çantasının bu yıl 350 TL'ye yükseldiğini belirten Bülbül, iyi kalite bir okul çantasının fiyatının 700 TL ile 2.500 TL arasında değiştiğini kaydetti.

Ayrıca, okul formalarının da fiyatlarının artmasıyla birlikte, iki çocuğun okula başlangıç masrafının 10.000 TL ile 14.000 TL arasında değiştiğini belirtti.

Bülbül, bu ekonomik yükün aileler üzerinde büyük bir baskı oluşturduğunu ve bu durumun eğitimde fırsat eşitsizliğini derinleştirdiğini vurguladı. "Eğitimde fırsat eşitsizliği, yoksulluğun yaratacağı sosyolojik yıkım geleceğimizi ve nesillerimizi tehdit etmektedir" diyen Bülbül, hükümetin kırtasiye yardımları, burslar ve okul masraflarının karşılanması gibi önlemler alması gerektiğini belirtti.

Velilerin ve öğrencilerin eğitim yılına mutsuz bir şekilde başladığını ifade eden Bülbül, "Çocuklarımızı eğitim hayatlarının ilk gününde yoksulluğu düşünmeye iten bu durumun artık son bulması gerekiyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN