CHP'li Bekaroğlu'ndan depremle ilgili çarpıcı iddia: İktidar 1 ay önce Maraş için toplantı yaptı

CHP'li Bekaroğlu katıldığı bir programda Kahramanmaraş depremine ilişkin çarpıcı bir iddiada bulundu. Bekaroğlu, "Depremin olacağını sadece bilim adamları değil hükümet de biliyordu iktidar da. Depremden 1 ay önce 'Maraş'ta 7.5 büyüklüğünde bir depremde ne yapacağız?' diye bir toplantı bile oldu." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 büyük depremin ardından katıldığı bir TV kanalında çarpıcı iddialarda bulundu. Bekaroğlu, Maraş depreminin olacağını hükümetin de bildiğini ve depremden 1 ay önce depremle ilgili toplantı yapıldığını belirtti. Bekaoğlu, "Maraş'ta 7.5 büyüklüğünde bir deprem olacağını devlet de biliyordu, hükümet de biliyordu. Nitekim depremden 1 ay kadar önce 'Maraş'ta 7.5 büyüklüğünde bir depremde ne yapacağız?' diye bir toplantı bile oldu." ifadelerini kullandı.

Bekaroğlu'nun açıklamaları şöyle;

"Son zamanlarda bilim insanları Güneydoğu Anadolu'da hatta Maraş'ta 7.5 büyüklüğünde bir deprem olacağını söylüyordu ve oldu. Bunu sadece ben bilmiyordum, bilim adamları bilmiyordu. Bunu devlet de biliyordu, hükümet de biliyordu. Nitekim depremden 1 ay kadar önce 'Maraş'ta 7.5 büyüklüğünde bir depremde ne yapacağız?' diye bir toplantı bile oldu. Bildiğimiz bir şey geldi ve bizi benzer bütün felaketlerde olduğu gibi hazırlıksız yakalandı. Özellikle ilk üç gün insanlarımız perişan oldu.

Geçtiğimiz yıllarda bir sel taşkını oldu Karadeniz'de. Hiçbir hazırlık yok. Niye yok? Çünkü yıllar içinde dere içinde yapılaşmışız örneğin Karadeniz yolunu yapmışız, sahil yolunu yapmışız ve gelen bütün dereleri dar menfezlerden denize atmaya zorlamışız. Dere iki katına çıktığı zaman o su inemiyor, geriye dönüyor ve bütün şehri alıp götürüyor. Yani siz Karadeniz'de sel olacağını bilmiyor musunuz? Hangi gün olacağını bilmiyoruz ama biliyoruz. Her sene oluyor kardeşim. Dere içindeki bu yapılar bu evler durduğu müddetçe bu sel çok büyük zarar vermeye devam edecek."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN