CHP'li Alp'ten ekonomi yönetimine tepki: Şimşek'e güvenmiyoruz

CHP'li Alp'ten ekonomi yönetimine tepki: Şimşek'e güvenmiyoruz

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, iktidarın açıkladığı tasarruf paketini eleştirdi. Alp, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in geçmişteki açıklamalarını hatırlatarak, Bakan Şimşek’e güvenmediğini ifade etti.

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, iktidarın açıkladığı tasarruf paketi hakkında sert eleştirilerde bulundu. Alp, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in geçmişteki açıklamalarına atıfta bulunarak, Bakan Şimşek’e güvenmediğini belirtti. Konuşmasında, rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan AK Partili eski belediye başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun belediye başkanlığı dönemindeki usulsüzlükleri de detaylı bir şekilde sıraladı.

'ŞİMŞEK’E GÜVENMİYORUZ'

Alp, Bakan Şimşek’in 2010 ve 2017 referandumlarından önce yaptığı açıklamaları hatırlatarak, "100 milyar lira tasarruf hedefi var fakat ben, bunların değil 100 milyar lira, 100 kuruş bile tasarruf edeceğine inanmıyorum. Niye inanmıyorum? Çünkü bu kanunu hazırlayan Sayın Bakan yedi yılda bir sistematik olarak hem ülkemize hem dünyaya yalanlar söylüyor" dedi. Alp, Şimşek’in 2010 yılında kişi başına düşen milli gelirin 30 bin dolara çıkacağı vaadini hatırlatarak, "O zaman dolar 1,5 liraydı, şimdi 33 lira" ifadelerini kullandı.

2017 referandumunda da benzer vaatlerde bulunan Şimşek’in, Türkiye’de belirsizliklerin biteceğini ve en kötü senaryonun geride kalacağını söylediğini belirten Alp, "O zaman dolar 3 lira 80 kuruştu, şimdi 33 lira. Bugün ne diyor, 100 milyar liraya ihtiyacımız var, kemer sıkacağız, aman tasarruf yapalım. Hani en kötüsü geride kalmıştı? Bu Sayın Bakan'a bizim zerre kadar güvenimiz yoktur” şeklinde konuştu.

'TASARRUF YAPACAK GRUP KAMU KAYNAKLARINI KENDİ ARASINDA PAYLAŞIYOR'

Alp, AKP milletvekillerine yönelik iddialarda bulunarak, bir milletvekilinin 159 milyon TL’lik ihale aldığını açıkladı. "Bakana güvenimiz yok ama sanki vekile mi güvenimiz var? Bu vekillerin içerisinde bir milletvekili var, tek bir kalemde 159 milyon liralık ihale aldı. Sadece 159 milyon değil, o milletvekili toplamda 1 milyar 800 milyonluk ihale almış, 43 ayrı ihaleyi kazanmış" dedi.

İhalelerin serbest piyasa şartlarına göre yapılmadığını, pazarlık usulüyle belirli kişilere verildiğini belirten Alp, "Bu partide öyle milletvekili var ki babası ihale açıyor, öyle milletvekili var ki kocası o ihaleyi alıyor. 100 milyar tasarruf yapacak gruba bak, kamu kaynaklarını kendi aralarında paylaşıyorlar" diye konuştu.

'İNDİRAGANDİCİ BUNLAR'

Alp, 2019 seçimlerinde birinci olmadığı halde Yüksek Seçim Kurulu tarafından Diyarbakır Bağlar Belediyesi’ne atanan ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan eski belediye başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun başkanlık dönemindeki usulsüzlükleri de açıkladı. Mülkiye başmüfettişleri tarafından hazırlanan rapora dayanarak, Beyoğlu’nun çeşitli usulsüzlüklerini tek tek sıraladı.

Beyoğlu’nun 80 araç kiralayıp, 54 milyon liralık ihale açtığını ve 3 firmayı davet ettiğini, bu firmaların sahibi olan kişinin aynı kişi olduğunu belirtti. "88 milyon liraya asfalt ihalesi yapmış; bilirkişi tespit etmiş, demiş ki: ‘Bu ihalenin bedeli 30 milyondur.’ 50 milyonu bir kalemde yemiş. Belediye 12 tane farklı araziyi dörtte 1 fiyatına satmış. Diyarbakır'ı parsel parsel satmışlar" dedi.

'KAYYUM DÖNEMİNDE DİYARBAKIR'I PARSEL PARSEL YEMİŞLER'

Alp, Beyoğlu’nun yalnız olmadığını, Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal ile ortak hareket ettiğini belirtti. "Belediye Başkanı tek yememiş, milletvekilini ortak etmiş. Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal'a ait arsanın imarının artırılması karşılığında milletvekiline ait plazaya yüzde 50 ortak olmuş. O plazanın bugünkü değeri bilirkişilerin tespitine göre 100 milyon lira" şeklinde konuştu.

Diyarbakır’ın merkeze bağlı Eser Köyü'nün 850 dönüm tarlasını imara açılması karşılığında, arazi sahibinin sahibi olduğu plazayı kendi eşine tapuladığını, ancak imar işlemini gerçekleştiremediğini belirtti. Alp, "Siz tasarruf masarruf edemezsiniz, siz bu memleketi yediniz, bitirdiniz. Size biz bu memleketi dar edeceğimiz günler de yakındır” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN