CHP 'iki boyutlu Ekrem İmamoğlu eylem planı' hazırlıyor: Muhalefetle temasa geçilecek, 'yargısal taciz dosyası' hazırlanacak

CHP 'iki boyutlu Ekrem İmamoğlu eylem planı' hazırlıyor: Muhalefetle temasa geçilecek, 'yargısal taciz dosyası' hazırlanacak

CHP, İBB Başkanı İmamoğlu'na açılan 'ahmak' davasında çıkacak karara ilişkin çalışma yapıyor.İki boyutlu eylem planının ilk aşamasında İmamoğlu’nun İBB Başkanlığı'na aday olduğu 2019 seçimlerinden bu yana hakkında açılan tüm soruşturma ve davalar listelendi. Ceza durumunda Yargıtay'a itiraz süreci başlatılıp dosya yurt içinde ve dışında bulunan ilgili kurumlara, siyasi partilere ve kişilere gönderilecek. Ceza çıkması durumunda İstanbul'da parti liderlerinin katılımıyla miting düzenlenecek.

CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay hapis cezasının yanı sıra siyasi yasak istenen davayla ilgili stratejisini netleştirmeye başladı. CHP yönetimi istinaf sürecinde olan dava sonuçlanmadan önce ve sonuçlandıktan sonra atacağı adımları belirledi.

Bu kapsamda öncelikli olarak İmamoğlu’nun İBB Başkanlığı'na aday olduğu 2019 seçimlerinden bu yana hakkında açılan tüm soruşturma ve davaları bir araya getirildi.

Gazete Duvar'ın haberine göre, aralarında Fatih Sultan Mehmet Han’ın türbesine yaptığı ziyarette elleri arkasında yürüdüğü gerekçesi ile başlatılan soruşturmadan Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yaptığı dönemdeki ihalelerle ilgili yıllar sonra başlatılan soruşturma ve davalar bir araya getirilerek 'Yargısal taciz dosyası' hazırlandı. Dosyada İmamoğlu hakkında siyasi yasak istenen 'ahmak' davasının da yaklaşık 6 yılı bulan seyri tüm detayları ile yer aldı.

CHP, davaya karşı iki boyutlu bir çalışma yürütecek. Hukuki anlamda Yargıtay’a kapsamlı bir itiraz başvurusu yapılacak. Aynı zamanda, hazırlanan "Yargısal Taciz Dosyası" yurt içi ve yurt dışındaki kurumlara, siyasi partilere ve ilgili kişilere gönderilerek kararın hukuksuzluğu vurgulanacak. Bu süreçte kamuoyu baskısının artırılması da hedefleniyor.

df5h5df5h.jpg

MUHALEFET TURU BAŞLADI

Çalışma kapsamında CHP yöneticileri bir heyet oluşturarak diğer muhalefet partilerine ziyaret başlattı. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi ilk olarak DEM Parti, İYİ Parti ve DEVA Partisi’ne giderek İmamoğlu’na siyasi yasak gelmesi halinde ortak bir tepki gösterilmesi konusunda görüşmeler yaptı. CHP heyeti, bu görüşmelerde hukuk ve demokrasi mücadelesinin güçlendirilmesi üzerine de fikir alışverişinde bulundu.

İSTANBUL'DA HIZLA MİTİNG ORGANİZE EDİLECEK

CHP heyeti muhalefet partilerinin temsilcilerine kararın İmamoğlu aleyhine çıkması halinde parti olarak planladıkları eylem ve etkinlikler hakkında da bilgi verdi. Böyle bir durumda çok hızlı bir biçimde İstanbul’da büyük bir miting organize edileceği ve her ilde adalet talepli etkinlik ve eylemler yapılacağı kaydedildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, olumsuz bir karar çıkması durumunda tüm muhalefet partisi liderlerini İstanbul’daki mitinge bizzat davet edecek.

Parti kaynaklarına göre, İmamoğlu davasında istinaf süreci iktidarın siyasi planına göre şekilleniyor ve dosyanın önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde karara bağlanması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN