Çayını kahvesini alan balkona koşacak! Görsel şölen için geri sayım başladı: Burnunuzun dibinden geçecek

Çayını kahvesini alan balkona koşacak! Görsel şölen için geri sayım başladı: Burnunuzun dibinden geçecek

Bu akşam çayını kahvesini alan soluğu balkonda alacak. Burnunuzun dibinden geçecek inanılmaz bir görsel şölen sizi bekliyor. Eşinizi dostunuzu toplayın görsel şölenin tadını çıkarın. Ağustos ayının en güzel günü olarak kayda geçecek.

Yılın en büyüleyici gökyüzü olaylarından biri olarak bilinen perseid meteor yağmuru, Türkiye'de yıldız kayması olarak anılmaktadır. Ağustos ayında görebileceğiniz en güzel anlardan biri olarak karşımıza çıkan yıldız kayması 12 ağustos itibariyle Türkiye'den görülebilecek. Çayını kahvesini alan bu akşam balkona koşuyor.

GECENİN BÜYÜLEYİCİ ANI…

Ağustos ayında gerçekleşen yıldız kayması Swift-Tuttle kuyruklu yıldızının Ardında bıraktığı toz parçacıklarının dünya atmosferine girmesi ile ortaya çıkacak. Perseus takımyıldızından gelmesi nedeniyle bu meteor yağmuruna "Perseid" adı verilmektedir. Gece saatlerinde gökyüzünde 60 ile 100 meteor görüntülenebilirken 12-13 ağustos gecesi meteor yağmurunun en yoğun olduğu zaman dilimi olarak görülecek.

Perseid meteor yağmuru 2024 ne zaman ve saat kaçta gözlemlenecek? - Busabah Malatya

TÜRKİYE'DEN DE GÖRÜLECEK

Ayın ufkun altına indiği gece yarısı saatlerinde meteor yağmurunun en yoğun yaşandığı süreç olarak kayda geçerken saat 2.00 ile 04.00 aralığında en yoğun süreç yaşanacak. İzmir, Antalya, Adana, Gaziantep ve Diyarbakır gibi şehirlerde hava sıcaklıkları 30 derecenin üzerinde görülürken İstanbul, İzmir Antalya ve Diyarbakır ve Ankara'da ise gökyüzü bulutsuz görülürken meteor yağmurunu rahat bir şekilde gözlemlenebileceği aktarıldı. Samsun'da havanın parçalı bulutlu olması nedeniyle gözlem oranı diğer illere göre daha düşük olduğu da belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN