Can Atalay’dan ‘TBMM’ çağrısı: Anayasa’yı çiğneyerek varlığını sürdüremez

Can Atalay’dan ‘TBMM’ çağrısı: Anayasa’yı çiğneyerek varlığını sürdüremez

Yaklaşık 2.5 yıldır cezaevinde bulunan Can Atalay, hukuki süreçle ilgili yeni bir açıklama yaptı. Atalay, mevcut krizin çözülmemesi durumunda büyümeye devam edeceğini belirtti ve yeni bir Meclis oturumunun bu sorunun çözümü için önemli bir fırsat olabileceğini ifade etti. Ayrıca, TBMM Başkanı’na sorumluluğunu hatırlatarak çözüm için adım atılması gerektiğini vurguladı.

Gezi Davası’nda 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve sonrasında Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay’ın milletvekilliği, seçimden kısa bir süre sonra düşürüldü. Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından hak ihlali olduğuna karar verilmesine rağmen Atalay, hala cezaevinde tutulmaya devam ediyor.

Can Atalay, süreçle ilgili son gelişmeleri ve yaşadığı haksızlıkları içeren yeni bir mesaj paylaştı. Açıklamasında, kendisine yapılan haksızlığa ve anayasa kararlarına uyulmamasına karşı destek veren herkese teşekkür eden Atalay, mevcut krizin derinleştiğini vurguladı. “Bitirilmek için aylardır uğraşılan ‘Olay’ her aşamada hukuku, adaleti, kurumları ve en sonunda Meclis’i nasıl içine alarak, tüketerek, kirleterek ve genişleyerek devam ediyor” şeklinde ifade ettiği bu durumun, hukukun ve adaletin ihlal edildiği bir süreci işaret ettiğini belirtti.

'BASTIRILDIKÇA DAHA ZORLAYICI BİÇİMDE ORTAYA ÇIKIYOR'

Atalay, sürecin ancak hukukun açık emirleri yerine getirildiğinde durabileceğini belirtti. “Can Atalay’ı hapiste tutmayı başarmak konunun en önemsiz detayı. Ancak Anayasa’ya uymak, hukuka bağlılık basit bir işleme, Can Atalay’ın milletvekili listesine yeniden yazılmasına gelip düğümlendiği için etrafından dolaşılamıyor, bastırıldıkça daha zorlayıcı biçimde ortaya çıkıyor” dedi.

'BÜTÜN İŞLEM BU BASİTLİKTEDİR'

Mevcut krizin çözülmediği sürece konunun gündemde kalacağını ifade eden Atalay, yeni bir Meclis oturumunun bu sorunun çözümü için önemli bir fırsat olabileceğini söyledi. Ayrıca, TBMM Başkanı’na sorumluluklarını hatırlatarak, “Anayasa Mahkemesi Kararı basit bir işlem gerektiriyor. Sorumluluk ve çözüm Meclis Başkanı’ndadır. Milletvekilleri listesine adım yazılacak, eğer gerekli görülüyorsa karar Meclis kürsüsünden okunacak. Bütün işlem bu basitliktedir” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN