Atalay'dan Kurtulmuş’a: Anayasa Mahkemesi kararı herkesi bağlar

Atalay'dan Kurtulmuş’a: Anayasa Mahkemesi kararı herkesi bağlar

Anayasa Mahkemesi'nin, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesini "yok hükmünde" sayan kararına rağmen TBMM’de harekete geçilmemesi, Atalay tarafından sert bir dille eleştirildi. Atalay, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u Anayasa’yı ihlal etmekle suçladı.

Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay Milletvekili olarak seçilen, ancak milletvekilliği düşürülen Can Atalay, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kararına rağmen Meclis’in harekete geçmemesi üzerine TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’ı sert bir dille eleştirdi. Atalay, Anayasa Mahkemesi'nin açık kararına rağmen Kurtulmuş’un görevini yerine getirmediğini savundu.

"ANAYASA MAHKEMESİ KARARI HERKESİ BAĞLAR"

Can Atalay, yaptığı açıklamada, AYM kararlarının Resmî Gazete’de yayımlandıktan sonra herkes için bağlayıcı olduğunu hatırlatarak, Kurtulmuş’un "Anayasa Mahkemesi bize yazı yazmadı" açıklamasını eleştirdi. Atalay, "Resmî Gazete’de yayımlanan bir hüküm her kuruma, yurttaşa açık tebligattır, neden TBMM Başkanı için bağlayıcı olmasın?" sorusunu yöneltti.

"SORUMLULUK TBMM BAŞKANI’NDA"

Atalay, TBMM’de Anayasa'nın ve yasaların çiğnenmesine yol açan bu tutumun, sayısal çoğunluğa dayanarak Anayasa’nın askıya alınması anlamına geldiğini belirtti. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un omuzlarında ağır bir sorumluluk ve vebal olduğunu ifade eden Atalay, "Görev, sorumluluk TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un omuzlarındadır. Ve giderek ağır bir vebale dönüşmektedir," dedi.

MECLİS'TE KANLI SALDIRI

Anayasa Mahkemesi, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesini "yok hükmünde" sayarak, milletvekilliğinin devam etmesi gerektiğine karar vermişti. Ancak, bu karara rağmen TBMM Genel Kurulu'nda herhangi bir adım atılmadı. Meclis Genel Kurulu'nda TİP Milletvekili Ahmet Şık, bu durumu eleştirirken AK Partili vekillerin yumruklu saldırısına uğramış ve meclis salonunda ilk kez kan akmıştı.

CHP'DEN İKİNCİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI ÇAĞRISI

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) bugün yapılan açıklamada, Can Atalay’ın milletvekilliği durumunu yeniden görüşmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) olağanüstü toplantıya çağıracağını duyuruldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN