Can Atalay'dan 'Narin' mesajı

Can Atalay'dan 'Narin' mesajı

Gezi Parkı davasıyla bağlantılı olarak hapis cezası verilen ve milletvekilliği düşürülen Can Atalay, katledilen 8 yaşındaki Narin için bir paylaşımda bulundu. Atalay "Narin’in katillerini, cinayeti destekleyenleri, koruyanları mahkeme önüne eksiksiz çıkartmak kamunun en başta gelen görevidir." dedi.

Diyarbakır Bağlar'da 19 gün boyunca aranmasının ardından önceki gün katledildiği ortaya çıkan 8 yaşındaki Narin Güran'ın acı haberi Türkiye'yi yasa boğdu. Narin'in öldürülmesiyle ilgili aile üyeleri gözaltında. Siyasi ve ünlü isimlerden Narin'i acımasızca katledenlere tepki yağmaya devam ediyor.

CAN ATALAY'DAN 'NARİN' MESAJI

Gezi Davasında 18 yıl hapis cezasına mahkum edilen, TİP Hatay Milletvekili seçildikten sonra milletvekilliği düşürülen ve AYM'nin hak ihlali kararlarına rağmen cezaevinde tutulmaya devam eden Can Atalay da, katledilen Narin için mesaj paylaştı.

YETKİLİLERE ÇAĞRI YAPTI

Atalay, kişisel X hesabından, "Narin okula gideceği gün toprağın altına gömüldü. Narin’in katillerini, cinayeti destekleyenleri, koruyanları mahkeme önüne eksiksiz çıkartmak kamunun en başta gelen görevidir. Bu görevini en kısa sürede ve eksiksiz yerine getirmesini yurttaşlar olarak talep ediyoruz" dedi.

Atalay'ın mesajının tamamı şöyle

"Narin’in ölümüyle ülkemiz derin bir üzüntüye boğuldu. Bir yanda yurttaşlarımızın en içten üzüntüleri, diğer yandan çocukların, kadınların şiddetten korunmamasına, katledilmelerine karşı derin bir kızgınlık ve öfkeleri…

Narin’in kaybolduğu andan itibaren toplumumuzun bu kadar yüksek bir hassasiyet göstermesi çok kıymetlidir. Narin’in katledilmesi nedeniyle ülkemizin vicdan sahibi başta kadınlar olmak üzere tüm yurttaşların başı sağ olsun.

Kadınların, çocukların katledilmesine karşı en büyük barikat, iyi niyet açıklamalarından öte var olan yasaların uygulanması ve yeni koruyucu yasalar için mücadele eden kadınlardır. Kadın cinayetlerine karşı mücadele veren kadınların yolu açık olsun.

Narin okula gideceği gün toprağın altına gömüldü. Narin’in katillerini, cinayeti destekleyenleri, koruyanları mahkeme önüne eksiksiz çıkartmak kamunun en başta gelen görevidir. Bu görevini en kısa sürede ve eksiksiz yerine getirmesini yurttaşlar olarak talep ediyoruz.

Yine kamuyu, kadın cinayetlerine karşı ses yükseltenlerin, katliam yasasına karşı ses çıkartanların önlemler önerenlerin seslerine kulak vermeye ve gereklerini yerine getirmeye çağırıyoruz.

Cinayetlerin faillerini bulmak ve cezalandırmak önemlidir, ancak daha önemlisi ülkemizin önceliği yeni cinayetlere engel olmak, çocukları ve kadınları yaşatmaktır.

Narin’in anısına sevgiyle ve saygıyla…"

Şerafettin Can Atalay

Seçilmiş Hatay Milletvekili

Marmara (Silivri) Cezaevi, A47

NE OLMUŞTU?

21 Ağustos'ta (2024) Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde Kur'an kursuna giden Narin Güran çıkışta eve dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla aramış, aramadan da sonuç alınamayınca Narin'in babası Arif Güran aynı gün saat 20.00 sıralarında kızının kayıp olduğunu bildirmişti. Bunun üzerine çok sayıda arama kurtarma ekibinin sevk edildiği bölgede çalışmalar başlamış, mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlarda arama yapılmıştı.

Arama çalışmaları sürerken, soruşturma kapsamında Narin Güran'ın ağabeyi E.G. (18), kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alınmıştı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemede, ısırık izlerinin Narin'e ait olup olmadığı tespit edilemeyince E.G. serbest bırakılmıştı.

Ardından Narin'in amcası, aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı Salim Güran gözaltına alınmıştı. Aracından alınan DNA örneklerinin Narin'in kıyafetlerindeki DNA örnekleri ile eşleştiği belirlenen Salim Güran, 'kasten öldürme' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklanmıştı.

İhbar üzerine daha önce aranan yerlere tekrar yoğunlaşan ekipler, küçük çocuğun cansız bedenini mahalleye 2 kilometre mesafedeki Eğertutmaz Deresi'nde buldu. Katledilen Narin'in çuvalla dereye atıldığı, fark edilmemesi için üzerinin taşla kapatıldığı tespit edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN