Can Atalay için Meclis'i yeniden toplanmaya çağıran Özel, Kurtulmuş'a seslendi: Bunu yaparsanız bağımsız olduğunuza inanacağız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyal Demokrat Belediyecilik Eşgüdüm Konseyi Toplantısında konuştu. Meclis'i Can Atalay için, tekrar toplanmaya çağıran Özel'in "Görüşelim diye değil. AYM kararını okumak için. Numan Kurtulmuş, bunu yaparsanız Saray'dan bağımsız olduğunuza inanacağız." ifadeleri dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyal Demokrat Belediyecilik Eşgüdüm Konseyi Toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Meclis'i Can Atalay için yeniden toplanmaya çağıran Özel 'Gelseler de olur gelmeseler de. Bu defa görüşelim diye değil, AYM kararını okumak için' dedi. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'a da seslenen Özel, "Bunu yaparsanız Saray'dan bağımsız olduğunuza inanacağız." ifadelerini kullandı.

Özel'in kamu özel işbirliği müteahhitlerini kast ederek "Son sözüm Sayın Erdoğan'a emekliye 33 verdim yeter diyen Erdoğan 100 milyonla bütün emekliler zam alabilirdi. Bunların tamamına çare bulmanın imkanı var. 43,45 zenginden yana mı olacaksın. Emekliden, çalışandan yana mı olacaksın?" sözleri de dikkat çekti.

Özgür Özel'in açıklamalarından önemli başlıklar şöyle

-Genel iktidarın çözüm üretmekte eksik kaldığı noktaları değerlendireceğiz.

-Yangınlarla mücadele rant peşinde olanlar nasıl tepkiler aldı gördük. Sorumluluğun sahipleri belediyelerimizi karalamaya kalktı. Milletimiz tepki gösterdi.

-Biz hükümetin yanlışlarını söylemekten öte bir şey yapıyoruz. Filonun zayıflığı konusunda eleştiriler ortada. Halen birileri "belediyeyi suçlar mıyız?" onun peşinde. Yapılması gerekenleri biz söyleyeceğiz. Ama hükümet aynı yöntemi sürdürürse bunu millete şikayet edeceğiz.

-Orman Genel Müdürlüğü dışında belediyelere birden filo vermiyorlar. Belediyelerin itfaiye personelleriyle ilgili ihtiyaca cevap vermiyorlar.

YANGINLA MÜCADELEDE TASARRUF OLUR MU?

-Yangına mücadelede tasarruf olur mu? O imzayı atmayarak neyi sağlıyorsunuz. Bizim belediyelerimizi suçluyorsunuz. Siz yangınları önlemek için istediklerimizi verirseniz bizi suçlayabilirsiniz. Taleplerimizi yerine getirip özür dilemeleri gerekiyor.

-TSK bünyesinde orman yangınlarının olduğu bölgede yangına müdahale birimleri yetiştirilmeli ve hazır bulundurulmalıdır.

-Geçen sene ormanların yandığı bölgelerde imar değişikliklerine, otellerin yükselmesine sessiz kalınmaktadır.

-Deprem bakanlığı kurulmalıdır. Bu konuda üzerine düşenleri yapmayanlar kentsel dönüşüm projelerini de onaylamamaktadırlar.

OLİMPİYAT

-Bir diğer gündem de olimpiyat gündemi. Olimpiyatları 3 gün İmamoğlu, Mansur Yavaş ile Paris'te takip ettik. Paris'ten boynu bükük döndük. Altın madalya almadan döndük. Sıralamada 60'lı, 70'li sıralamalarda olmasını içimize sindiremiyoruz. Bunu olimpiyatlara sporcu yetiştirmenin öneminin farkına varılmamasına bağlıyoruz.

FİLİSTİN

-Fransa geçen sene 8 madalya almıştı. Paris'te bu sene 5. sıraya geldi. CHP olarak Türkiye'nin olimpiyatlara nasıl sporcu yetiştireceğimiz konusunda çalışacağız. Acil eylem planına ihtiyacımız var. İktidarın eksiklerini görmesini ve yardım için bizim yapabileceklerimizi tekrar etmek isterim.

-Gazze'de 40 binin üzerine insan hayatını kaybetti. Mahmud Abbas ile görüştüm. Bağımsız Filistin devletinin destekçisi olduğumuzu ifade ettim. Kendisi "Türkiye'deki solcu gençlerin yıllardır verdiği eylemleri, desteği en yakından takip edenleriz. Sizin Filistin'den randevu talep etmenize gerek yok. Burası sizin ikinci memleketinizdir. Filistin'in sesini dünyaya duyurmak istemenizden çok memnunuz" dedi.

MECLİS'TE CAN ATALAY OTURUMU

-O oturuma kan bulaştı, kadına şiddet bulaştı. Bir milletvekilini konuşturmamayı marifet sayanlar gölge düşürdü. Utandık. O günü parlamentoya yaşatanlardan utanıyoruz. Belli ki oturup konuşmayacaklar. Numan bey Meclis'i tekrar oturuma çağırıyoruz. Biz seçildiği gün tarafsız davranacağını söyleyen Kurtulmuş'a sesleniyorum. Bu güne kadar çokça eksik oldu.

'KARARI OKURSANIZ SARAY'DAN BAĞIMSIZ OLDUĞUNUZA İNANACAĞIZ'

-Anayasa diyor ki: Anaysa kararları bağlayıcıdır. Çok baskı gördünüz biliyoruz. Meclis'i tekrar toplantıya çağırıyoruz. Görüşelim diye değil. Kararı okumak için. Numan Kurtulmuş, bunu yaparsanız Saray'dan bağımsız olduğunuza inanacağız.

-Meclis'i yeniden toplantıya çağıracağız. Gelseler de olur gelmeseler de ve bu işin ne duruma geldiğini göreceğiz.

ENFLASYON MUHASEBESİ

-Enflasyondan muhasebesine muhatap olan başta KOBİ'ler olmak üzere ülkemizdeki öz kaynağı zayıf şirketler. Bu şirketler çok zor durumdalar. Enflasyondan muhasebesi sözüne bakınca herkesin desteklediği bir işti. Sanıldı ki enflasyondan kaynaklanan vergi yükü vatandaşın sırtından alınacak.

-Tam bir Mehmet Şimşek patenti. Enflasyon muhasebesi öyle olmadı. Şu şekilde oldu. Elinde bulunan bütün varlıkların, aletler, stokların enflasyona göre güncellenmesini yapıp onun üzerinden vergi almak. Bu vakitte insanı yılan sokmaz Mehmet bey, bırakın bu işleri. Enflasyondan muhasebesi uygulaması yılda 1'e indirgenmesi şarttır.

-Bir kez daha bu konu üzerinde TBB, meslek örgütleri, meslek kuruluşları bu işin üzerinde aklı selim bir şekilde mutabakata varmalıdır. İş yerlerindeki bu zulümden dönülmelidir.

'SON SÖZÜM SAYIN ERDOĞAN'A...'

-Son sözüm Sayın Erdoğan'a, "660 milyar yandaşların borcunu silmeye para bulup emekliye 33 milyar verdim yeter" diyen Erdoğan'a söylüyoruz 100 milyarla bütün emeklilere zam yapılabilirdi. Bir o kadar parayla asgari ücrete enflasyon zammı yapılabilirdi. Rize'de kendi memleketinde 17 lira çay fiyatın açıkladın. Maliyetin 19 lira olduğunu akrabalarına sorsan söylüyorlar. Bugün 1 kilo çaya 2 tane ekmek alınamıyor.

-Geçek sene 8 lira 25 kuruş olan buğdaya 9 lira 25 kuruş fiyat vererek buğday üreticisini perişan ettiniz. 1 kilo buğdayla dışarda 1 bardak çay içilemiyor. Burdur'da fasulye tarlasına girdim 8 lira, pazarda 80 lira. Üreten de tüketen de perişan. Aradaki 72 liranın vebali boynuna. O fasulye İstanbul'da 100 lira, Muğla'da 120 lira.

-Bunların tamamına çare bulmanın imkanı da var kaynağı da var. Ama kimden yana olacağına karar vereceksin. 43,45 tane zengin müteahhitten yana mı olacaksın, milyonlarca emekliden, çiftçiden, çalışandan yana mı olacaksın? Bu şartlar altında geçim olmuyor. Geçim olmazsa seçim olur. Bu millet bize ne görev verdiyse onu yapıyoruz.

'YAPAMIYORSAN BIRAK BİZ YAPARIZ'

-Sen milletin verdiği yapmadın ki ikinci parti oldun. Atamaları yap, işsizliği bitir ya da bu işi yapabileceklere bırak. Yapamıyorsan bırak biz yaparız. En doğru kaynak yönetimini yapacak kadro CHP'dedir.

Öte yandan partisinden istifa eden İYİ Parti Adana Milletvekili Bilal Binici tekrar CHP'ye katıldı. Binici'ye rozetini konuşmasına ara veren Özel taktı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN