Burası çalışana yıllık izin aldırır! Ankara'nın yanı başında cennet: Akşamları ayrı güzel oluyor

Burası çalışana yıllık izin aldırır! Ankara'nın yanı başında cennet: Akşamları ayrı güzel oluyor

Tarihi ve doğal güzellikleri bir arada sunan bu yer adeta Ankara’nın yanı başında cennet noktası. Yaz aylarında hafta sonu planlarına mutlaka eklemeniz gereken bu yerde akşam sefasına doyamayacaksınız…

Ankara’nın hemen yanı başında bulunan ve hatta birçok kişi tarafından Ankara’nın bir ilçesi olarak görülen Kırıkkale’deki bu eşsiz yeri görenler “Neden daha önce keşfetmemişim?” diyor. Tarihi bir yapıya sahip olan bu yer, özellikle yaz aylarında doğal güzellikleri de gözler önüne seriyor. İşte o muhteşem atmosfere sahip yer: Çeşnigir Köprüsü…

ankara-cesnigir-koprusu-1.jpg

Çeşnigir Köprüsü, Selçuklular döneminden kalma tarihi bir köprü olarak Kırıkkale iline bağlı Kapulukaya Barajı üzerinde yer alıyor. 13. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen köprü, aynı zamanda Ankara'ya oldukça yakın bir konumda bulunuyor. Kaynaklara göre, 1402 yılında Ankara Savaşı sırasında Timur ve ordusunun bu köprüden geçtiği rivayet ediliyor. Osmanlı döneminde ise Mimar Sinan tarafından restore edilen köprü, 1990'lı yıllara kadar kullanılmıştır. Ancak, barajın sularının köprünün ayaklarını kaplaması nedeniyle köprü kullanılmaz hale gelmiştir.

cesnigir-koprusu-3.jpg

Çeşnigir Köprüsü'nün uzunluğu 110 metre ve genişliği 6 metre olarak ölçülmektedir. Kayalık bir alan üzerine inşa edilen köprü ve ayakları oldukça sağlam ve dayanıklıdır. Yapının tarihi dokusu, mimari özellikleri ve sağlam yapısı köprünün önemini artırmaktadır.

cesnigir-koprusu-1.jpg

ÇEŞNİGİR KÖPRÜSÜ’NDE NELER VAR?

  • Tarihi Köprü ve Gün Batımı: Çeşnigir Köprüsü, tarihi dokusu ve mimarisiyle dikkat çekiyor. Gün batımı sırasında köprünün sular altında kalan ayak kısmında oluşan yansımalar oldukça etkileyici. Gün batımını burada görmek, ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunuyor. Ayrıca, köprü gece tamamen ışıklandırılıyor, bu da gece gezintileri için harika bir atmosfer yaratıyor.
  • Cam Teras: Cam terastan 3 TL gibi düşük bir ücret karşılığında Kızılırmak ve Çeşnigir Köprüsü manzarasını gözlemleyebilirsiniz. Cam teras üzerindeki yürüyüş, biraz cesaret gerektirebilir, ancak manzara gerçekten etkileyici. Cam terasın üzerinde bir kafe mevcut, buradan yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
  • Kamelyalar: Irmak kenarına dizilmiş kamelyalar, piknik yapmak veya manzarayı izlemek için ideal bir ortam sunuyor. Güzel bir yaz gününde, piknik malzemelerinizi getirip burada keyifli bir masa kurabilirsiniz.
  • Market ve Çay Ocağı: Cam terasın haricinde, köprünün bulunduğu kısımda renkli masalar ve sandalyelerle dekore edilmiş bir kafe yer alıyor. Bu mekan, Alaçatı veya Datça atmosferini andırıyor ve burada çayınızı yudumlarken harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

cesnigir-koprusu-2.jpg

ÇEŞNİGİR KÖPRÜSÜ’NE NASIL GİDİLİR?

Çeşnigir Köprüsü, Kırıkkale’nin Keskin ilçesi ile Köprülüköy arasında yer alıyor. Özel aracınızla Ankara'dan yaklaşık 90 km mesafede bulunan bu tarihi köprüye ulaşabilirsiniz. Yol tarifi almak için navigasyon kullanabilir, seyahatinizi daha kolay hale getirebilirsiniz. Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren bir yolculukla köprüyü ziyaret edebilirsiniz.

cesnigir-koprusu.jpg

Çeşnigir Köprüsü, tarih ve doğayı bir arada sunan muhteşem bir gezi noktası. Hem tarihe tanıklık etmek hem de muhteşem manzaraların tadını çıkarmak için ziyaretinizi planlayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN