Bunu üreten çiftçi yaşadı! Üreticiye 100 litre mazot hediye edildi: O bitkide hasat başladı

Bunu üreten çiftçi yaşadı! Üreticiye 100 litre mazot hediye edildi: O bitkide hasat başladı

O bitkide hasat başladı! Üretimi için özel koşullar isteyen bu bitkinin hasadını yapan üreticiye 100 litre mazot hediye edildi. Bunu üreten çiftçi yaşadı...

Kış aylarının ılık, ilkbaharın ise yağmurlu geçmesi gereken kanola bitkisinde ilk hasat dönemi başladı. Trakya'nın "sarı gelini" olarak adlandırılan kanola, bu yıl da üreticilere umut oldu. Edirne Ticaret Borsası (ETB) tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni mahsul kanolanın tonu 19 bin 230 liradan alıcı buldu.

İLK HASAT HANLIYENİCE KÖYÜNDEN

Hasat sezonunun ilk kanolası, Hanlıyenice köyü üreticilerinden Serkan Süer tarafından Edirne Ticaret Borsası’na getirildi. Süer'e ait 13 ton kanola, kilogramı 19 lira 230 kuruştan işlem gördü. ETB, yılın ilk hasadı için Süer'e 100 litre mazot hediye etti.

kanola-hasadi-basladi-1.jpg

ETB YÖNETİMİNDEN ÜRETİCİLERE DESTEK

ETB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Kurban, ilk mahsulü getiren Serkan Süer'e teşekkür ederek, kanola hasat sezonunun tüm borsa üyeleri ve üreticiler için hayırlı olmasını diledi.

Trakya'da kanola üretimi, küresel iklim değişikliği nedeniyle önemli ölçüde etkileniyor. Prof. Dr. Kaya, "Kış ayı biraz daraldı. Küresel ısınma nedeniyle mevsimler kaydı. Kışlık ekimler bir ay geç yapılmaya, yazlık ekimler ise bir ay erken yapılmaya başlandı. Bu yıl son 60-70 yılın en sıcak kış ayını yaşadık. Normalde uzun yıllar beklentileri sonucu nisan sonunda açması beklenen kanolalar ay başında ve ortasında açmaya başladı, tarlalar sarıya boyandı." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN