Bu zeytinyağları zehir saçıyor! Marketlerde çok satılıyordu, hileli ürün satan markalar belli oldu

Bu zeytinyağları zehir saçıyor! Marketlerde çok satılıyordu, hileli ürün satan markalar belli oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı kolları sıvadı sahtekarlar bir bir ortaya döküldü. Gıda sahtekarlarını ifşa etmek için çalışmalarını sürdüren bakanlık bu kez hileli zeytinyağlarını açıkladı. Markalar tek tek tespit edildi hakkında cezai işlem başlatıldı. Bir daha kimse bu markaları evine sokmayacak. İşte sahte zeytinyağı markaları…

Sağlığı tehdit eden gıda ürünleri konusunda çalışmalarını sürdüren Tarım ve Orman Bakanlığı, 7 Ekim 2024 tarihinde yayınladığı “Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar” listesinde pek çok farklı zeytinyağı markasına yer verdi. Yapılan denetimler doğrultusunda bazı firmaların doğal sızma zeytinyağı adı altında satışa sundukları ürünlerin çeşitli tohum yağları karıştırılarak piyasaya sürüldüğü belirtildi.

HANGİ MARKALAR LİSTEDE YER ALIYOR?

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen denetimler ile birlikte zeytinyağlarının içerisine farklı ürün karıştıran marka ve firmalar şu şekildedir:

11 bin 327 litre sahte zeytinyağı piyasaya sürülecekti! Sahte zeytinyağı nasıl anlaşılır? - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

  • SNS Gıda Kozmetik (AWE Laboratories) – Saf Zeytinyağı (Tokat – Merkez), MDS Hayvancılık Gıda (Yeni Vakıf) – Naturel Sızma Zeytinyağı 5 Litre (Bursa – Nilüfer)
  • Sezer Zeytinleri (Ayhan Sezer – Sezer) – Naturel Sızma Soğuk Sıkım Zeytinyağı 5 Litre (Bursa – Gemlik), Onay Ticaret (Sabri Akın – Şirince Taş Baskı) – Naturel Sızma Zeytinyağı 5 Litre (Bursa – Nilüfer)
  • Onay Ticaret (Sabri Akın – Ege İrem) – Riviera Zeytinyağı 18 Litre (Bursa – Nilüfer), Onay Ticaret (Sabri Akın – Ayvalık Yörem) – Naturel Sızma Zeytinyağı 5 Litre (Bursa – Nilüfer)
  • Onay Ticaret (Sabri Akın – Ege Tarım Birlik) – Naturel Sızma Zeytinyağı 5 Litre (Bursa – Nilüfer), Avni Erel Zeytinleri – Naturel Sızma Zeytinyağı 5 Litre (Bursa – Nilüfer)
  • REM Gıda – Naturel Sızma Zeytinyağı 1 Litre (Bursa – Osmangazi), Onay Ticaret (Sabri Akın – Lüks Ayvalık) – Naturel Sızma Zeytinyağı 18 Litre (Bursa – Nilüfer)

66 zeytinyağı numunesinin 47'si tağşişsiz, 19'u ise tağşişli çıktı - Kıbrıs Gazetesi - Kıbrıs Haber, KKTC Son Dakika ve Gündem Haberleri

ZEYTİNYAĞININ İÇİNDE NELER YER ALIYOR?

Gerçekleştirilen denetimler doğrultusunda kara listeye giren zeytinyağı markaları ürünlerin içerisine soya, pamuk tohumu, aspir ve diğer tohum yağlarını karıştırarak satışa sunuyordu. Zeytinyağlarındaki tahşiş özellikle sağlık açısından ciddi riskleri de beraberinde getiriyor.

Vatandaşları sağlıklı gıda konusunda uyaran bakanlık bu tür ürünlerin izlenebilirliği ve denetimlerinin sıkılaştırılması gerektiğini de aktardı. Hileli satış yapan firmalara ağır yaptırımlar uygulandığı ve bu firmaların kara listeye alındığı belirtilirken kamuoyunun bilgisine sunulan liste ile birlikte gıda güvenliğinin önemi bir kez daha gözler önüne serildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN