Bu üç şehir, depremi bekliyor: Zaman dolmak üzere! Prof. Dr. Ahmet Ercan, bir kez daha il il sıraladı

Bu üç şehir, depremi bekliyor: Zaman dolmak üzere! Prof. Dr. Ahmet Ercan, bir kez daha il il sıraladı

Deprem riski olan kentleri sık sık paylaşan Prof. Dr. Ahmet Ercan, deprem beklediği üç kenti bir kez daha sıraladı. İşte, deprem beklenen iller...

Akdeniz'de geçen hafta 4.1, 4.2, ve 4.5 büyüklüğünde depremler meydana gelirken uzmanlardan açıklamalar gelmeye devam ediyor.

"DEPREŞMELER YERİ KIRMAYI ZORLUYOR"

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Akdeniz'deki deprem hareketliliğine ilişkin, Afrika'nın Ege Yayı boyunca ittirme hızının arttığına işaret etti. Prof. Dr. Ahmet Ercan, şu değerlendirmede bulundu:

"Afrika'nın Ege Yayı boyunca kaktırma hızı artmış, depremler Girit-Rodos-Fethiye kuşağında, ayrıca Teke Yarımadası'ndan Çanakkale'ye dek depreşmeler yeri kırmayı zorlamaktadır. Depremler olacaktır. Ancak ivedi bir uyarı için veri yok. Sağlam yerde sağlam yapı güvencedir."

HANGİ ŞEHİRLERDE DEPREM BEKLENİYOR?

Artigercek'te yer lan habere göre, Prof. Dr. Ahmet Ercan, ayrıca dünya genelinde depremi bekleyen üç kent olduğunu vurgulayarak şu paylaşımı yaptı:

"Yeryuvarında üç kent; San Fransisko, Tokyo, İstanbul depremini bekliyor. Tokyo koca (mega) depremini bekliyor olabilir. Ancak İstanbul'da ivedi deprem beklentisi için hiçbir bilimsel gösterge yok. Güçlü yapılar için önce güçlü ekonomi. Yoksul ülkelerde deprem afete dönüşür."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN