Bu tarlaları doktorlar ekip biçiyor! 70 doktor üyeli Tabipler Tarım Kooperatifini kurdu: Ürünleri yok satılıyor

Bu tarlaları doktorlar ekip biçiyor! 70 doktor üyeli Tabipler Tarım Kooperatifini kurdu: Ürünleri yok satılıyor

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli bir grup doktor tarımsal yatırım amacıyla bir adım attı. Doktorların attığı bu adım ilgi odağı olurken yaptıkları üretim de ciddi oranda talep görüyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli doktorların oluşturduğu Tabipler Tarım Kooperatifi, tarımsal üretimdeki başarılarıyla dikkat çekiyor. 70 doktorun ortak olduğu kooperatif, 500 dönüm arazide yürüttüğü tarımsal faaliyetlerle adından söz ettiriyor. İşte doktorların kurduğu bu kooperatifin başarı hikayesi ve ürünlerinin nasıl büyük ilgi gördüğü hakkında detaylar.

yeni-proje-17.jpg

KOOPERATİF, DOKTORLARIN BİRİKİMİYLE TARIMI YÜKSELTİYOR

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Rıza Şahin ve meslektaşları, 3 yıl önce güvenilir gıdaya ulaşma hedefiyle bir araya geldiler. Bu amaçla başlattıkları küçük çaplı tarımsal yatırımlar, zamanla geniş bir projeye dönüştü. İlk olarak 70 doktor üye ile kurulan Tabipler Tarım Kooperatifi, kısa sürede 160 üyeye ulaştı ve İmamoğlu ilçesinde yaklaşık 500 dönüm tarım arazisi satın aldı.

yeni-proje-18.jpg

YÖRESEL ÜRÜNLERDEN KATMA DEĞERLİ ÜRETİM

Kooperatif, bölgede zeytin, susam, badem, buğday, domates, patlıcan ve biber gibi birçok ürün yetiştiriyor. Ürünlerin işlenmesi için yöredeki kadın kooperatifleri ve ev hanımlarıyla işbirliği yaparak, bu ürünleri kurutma, yağ ve salça haline getiriyor. Elde edilen işlenmiş ürünler, kent merkezindeki bir mağazada ve dijital satış kanallarında satışa sunuluyor. Şu an için ürünlerin yüzde 80’i doktorlardan oluşan üyelerine satılıyor. Kooperatif, bu yıl 10 bin kişiye ürün ulaştırmayı başardı ve dijital mecralarda yurt dışına açılma hedefini belirledi.

İŞLEME TESİSLERİ VE GELECEK PLANLARI

Kooperatif Başkanı Ahmet Rıza Şahin, gelecekte kendi işleme tesislerini kurmayı planladıklarını belirtti. Şu anda, elde ettikleri ürünleri işlemek için tesisleri bulunmuyor. Ancak İmamoğlu Belediyesi’ne zeytinyağı ve zeytin işleme tesisi için ruhsat başvurusu yaptıklarını ve kısa zamanda tesisleşme sürecini tamamlayacaklarını ifade etti. Ayrıca, toplamda 10 bin dönüm arazide 1000 doktor ortakla tarım yapmayı hedeflediklerini söyledi.

yeni-proje-19.jpg

EKİLMEYEN ARAZİLER YENİDEN TARIMA KAZANDIRILIYOR

Kooperatif, uzun yıllardır ekilmeyen arazileri satın alarak yeniden tarıma kazandırıyor. 7 yıldır ekilmeyen yaklaşık 100 dönüm tarlayı satın alıp ayçiçeği yetiştirdiklerini belirten Şahin, bu tür arazilerin tarıma kazandırılmasını bir politika olarak benimsediklerini vurguladı. Ayrıca, tıp fakültesi öğrencilerine sınırlı da olsa burs verdiklerini belirtti.

YEREL DESTEK VE GÜVENİLİRLİK

İmamoğlu Ziraat Odası Başkanı Ali Şimşek, kooperatifin kuruluşundan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, doktorların yetiştirdiği ürünlerin insan sağlığına tamamen faydalı olduğunu ve güvenilir olduğunu belirtti. Oda olarak kooperatife her türlü desteği verdiklerini sözlerine ekledi.

Tabipler Tarım Kooperatifi, sağlık sektöründen tarım sektörüne uzanan bu başarılı yolculuğuyla dikkat çekiyor. Hem ürünlerinin kalitesi hem de sosyal sorumluluk projeleriyle adından söz ettiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN